:

Hirdetések (2019.10.6.)

A héten a szokott időpontokban lesznek a magyar misék a ferences templomban.

Holnap, hétfőn, Szűz Mária, Rózsafüzér Királynéja ünnepén délután három órai kezdettel a Ferienčík utca 7-es szám alatti Közösségi Házban Méry Margit beszél majd az ünnephez és a rózsafüzér-hónaphoz kapcsolódó népszokásokról, énekekről. Szeretettel hívjuk a rózsafüzér-társulatok tagjait és minden további érdeklődőt. Kérjük, hogy az agapét a rózsafüzér csoportok készítsék elő.

Ugyancsak holnap, este negyed hattól a Duna utcai iskola zenetermében a felnőtt énekkar próbájára kerül sor. Régi és új, közösen énekelni vágyókat hívnak és várnak.

Kedden, október 8-án, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz. Az októberi missziós hónap keretében a város missziós templomában, vagyis a Pozsony-Ligetfalun található Szent Janssen Arnold verbita templomban imádkozhatunk együtt. A magyar mise öt órakor kezdődik majd. A pontos cím: Krupinská 2.

Szerdán az esti mise előtt, öt órától a bérmálkozókkal fogjuk próbálni a vasárnapi bérmálás menetét.

Szerdán szeretettel várunk minél több fiatalt az esti hatos misére, ami után egyetemista estre kerül majd sor a Közösségi Házban.

Csütörtökön az esti mise után szentségimádásra kerül sor. Lehet imaszándékokat írni, kérem, hogy röviden, konkrét személyek – élők vagy elhunytak nevét, illetve konkrét kérésüket írják le otthon, és helyezzék el még a mise kezdete előtt a kihelyezett dobozba a szentélyben.

Pénteken este a mise után a Közösségi Házba imaestre hívom az érdeklődőket, főként a nyári Lourdes-i zarándoklat résztvevőit, de minden további érdeklődőt. A betegekért fogunk közösen imádkozni.

Szombaton vendégeink érkeznek Magyarországról. Ahogy mi a múltban élvezhettük a csornai premontrei apátság vendégszeretetét, amikor a gyermekes családokkal kirándultunk, most alkalmunk lesz ezt viszonozni nekik. Seňan Ilonánál lehet jelezni, ki mivel szeretne hozzájárulni a csoport megvendégeléséhez, illetve ki szeretne segíteni az agapé előkészítésében. Aki pedig szeretné kísérni a csapatot a Staudt Mihály által vezetett városi sétára, kérjük, hogy délelőtt kilenc órára a Duna menti Devín szállodához jöjjön, oda érkeznek majd a vendégek az autóbusszal. Kérem az aktív együttműködést és előre is köszönöm.

Jövő vasárnap délelőtt kilenckor lesz a bérmálás. Imádkozzunk a leendő bérmálkozókért! A vasárnapi mise előtt a közös rózsafüzér most kivételesen elmarad.

Előzetesen jelentem, hogy az októberi közösségi megbeszélésre október 18-án kerül majd sor, 19-én pedig elkezdődik a Szabadegyetem.

A gyermekes családok őszi kirándulására Árvai Gabriellánál és Mocsi Veronikánál lehet jelentkezni.