:

Hirdetések (2019.9.15.)

Köszönet a tegnapi biciklitúrán való részvételért!

A héten a szokásos miserend lesz érvényben.

Szerdán már szeretettel hívjuk az egyetemistákat a misére és az azt követő szemeszternyitó beszélgetésre a Közösségi Házba.

Csütörtökön este negyed hattól csendes szentségimádásra lesz lehetőség a mise kezdetéig.

Pénteken az esti mise keretében szeretnénk tovább gondolni a missziós feladat szerepét.

Ugyancsak pénteken, az esti mise után a szeptemberi pasztorális összejövetelre kerül sor a Közösségi Házban. Fél nyolctól kezdenénk a megbeszélést, a következő hetek programjairól, feladatairól, szervezési dolgairól. A svédasztalhoz tetszés szerint hozzá lehet valamivel járulni, sós- vagy édes süteménnyel, gyümölccsel vagy üdítővel. Minden jószándékú, segítőkész testvért szeretettel hívok, s kérném, hogy az egyes csoportok, akik a közösségen belül működnek, felnőttek és fiatalok egyaránt képviseljék majd magukat. Bízom benne, hogy sikerül lépésről lépésre egy valóban otthonos közösséget kialakítanunk, s a Szentlélek vezetésével jó irányba haladnunk. Ehhez azonban összefogásra, lelkesedésre és többek segítő szolgálatára van szükségünk. Ha ezt minél többen szívügyünknek tartjuk, és a csiszolnivalók szóvátételéhez, az ötletekhez, a megjegyzésekhez a jobbá-tétel konkrét cselekedetei is társulni fognak, biztosan érezhető lesz a Lélek működése. Fontos az imaháttér is ehhez, ez is legyen naponta eszünkben: imádkozni a közösségért.

Szombaton a Forráspont elnevezésű budapesti ifjúsági találkozóra jelentkezett fiatalokat kérem, hogy délelőtt negyed tízre jöjjenek az Istropolis-hoz.

Egy hét múlva a vasárnapi mise után kávéház lesz a refektóriumban, a segítség az előkészületnél és elrakodásnál ez alkalommal is aktuális, előre is köszönjük!

Jövő vasárnap délután lesz itt Pozsonyban a „Menet az életért”. Kérem, vigyenek minél többet szétosztásra is az ingyenes szórólapokból, hogy mind szélesebb körben tudomást szerezhessenek az emberek erről a kezdeményezésről. Az élet védelmének fontos ügyéről van szó.

A Remény újságok mellől lehet vinni jelentkezési lapot a Szabadegyetemre, kérem különösképpen is a szülőket, bármilyen csoportot vezető személyeket és mindazokat, akik hitünk megismerésében szeretnének elmélyülni, hogy jelentkezzenek az értékes tanulmányi előadások meghallgatására.

A Rozália-kápolnában pecsét kérhető a misenaplóba, illetve akinek még nincs az idei misenaplóból, az is oda jöhet kérni. A szülők, akik elsőáldozásra szeretnék gyermeküket bejelenteni, nálam kérhetnek jelentkezési lapot.