:

Hirdetések (2019.5.5.)

Ma Anyák-napja van. Szeretettel köszöntjük az édesanyákat!

A köznapi miséket a májusi litániával fogjuk kezdeni.

Szerdán, május 8-án a Közösségi Házban a rózsafüzér-társulatok, további imacsoportok tagjai és minden jószándékú hívő számára közösségi összejövetelt, majálist szervezünk. Délután háromtól kezdődően kötetlen beszélgetés lesz és agapé – amit kérem, hogy közösen készítsenek elő, utána pedig négytől Szent Mihály-szobrának megáldására kerül sor, az éppen hét hónappal ezelőtt megnyitott Közöségi Házban. A szoborszentelés után a májusi litánia és a rózsafüzér kerül elimádkozásra – jó idő esetén a Közösségi Ház udvarán, kint a Mária-barlangnál. Ezt követően lehet majd átsétálni az esti hatos magyar misére a ferences templomba. Kérem a kedves hívek aktív részvételét, azokét is, akik esetleg még eddig nem jártak a Ferienčík utca 7-es szám alatti Közösségi Házban.

Szombaton a magyar nyelvű teológiai Szabadegyetem negyedik évfolyamának utolsó tanulmányi napjára kerül sor. A program fél kilenckor misével kezdődik a jezsuita templomban, ezért a ferences templomban reggel nem lesz mise. Kérem, minél többen vegyenek részt az előadásokon.

Ugyancsak szombaton lesz az elsőáldozásra készülők felkészítője a Közösségi Házban délelőtt kilenc órától.

Jövő vasárnap Jó Pásztor vasárnapja lesz, különösképpen is imádkozunk majd újabb papi és szerzetesi hivatásokért. A helyi papi szemináriumban nyitott napra várnak minden érdeklődőt, akik május 12-én szívesen bepillantanának a szeminaristák életébe. Ugyancsak jövő vasárnap kerül megrendezésre a XXX. Komáromi Imanap is.

A mai mise után a folyosón Baradlay úrnál Mária imákat tartalmazó imakönyvet és Szent Rita-imakönyvet lehet vásárolni.

Még lehet jelentkezni a május 18-án Nagymarosra indított ingyenes autóbuszra. Gyerekek és szüleik, fiatalok, egyetemisták jelentkezését várjuk. A mai mise után a templom előtt lehet majd nálam feliratkozni.

Az első félévre a miseszándékok naptára már teljesen betelt. A következő időszakra csak júniusban kezdek majd miseszándékokat beírni.