:

Hirdetések (2019.5.12.)

Hálás köszönet a szerdai Közösségi Házban tartott májusi délutánon való részvételért, a közös imáért, az agapéért! Ugyanúgy a tegnap megtartott idei utolsó Szabadegyetemen való részvételükért is! Szolgáljanak ezek az alkalmak is minden érdeklődő és jószándékú ember lelki-szellemi gazdagodására!

Holnap, a Fatimai Szűzanya emléknapján reggel nyolckor, szerdán, csütörtökön és pénteken pedig este hattól lesznek köznapi magyar misék a ferences templomban.

Szombaton reggel nem lesz szentmise, reggel hatkor ugyanis az Istropolistól indulunk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra. Az ingyenes autóbusz már megtelt. Kérem a bejelentkezettek pontos megjelenését a felszállási helyen, hogy időben tudjunk indulni. Hozzanak magukkal élelmet és innivalót az egész napra, párnát a fűben ülésre, fejfedőt napos idő esetére, személyazonossági igazolványukat vagy útlevelüket, valamint az egészségügyi kártyájukat. Biztosításról mindenki egyénileg gondoskodhat. A hazaérkezés az esti órákban várható.

Vasárnap, május 19-én reggel fél kilencre hívjuk a kedves híveket a ferences templomba. A magyar mise előtt egy magyarországi vendégénekkar hangversenyével lehet hangolódni a szintén az énekkar által kísért szentmisére, amelyet Haľko püspök atya celebrál majd.

Ma a mise után kávézás lesz a refektóriumban, nyitott nap van a helyi szemináriumban – át lehet sétálni a Káptalan utcára, délután pedig a Komáromi Imanapra kerül sor.

Kérem, hogy az elsőáldozásra készülő gyerekek, ahogy azt előzetesen kértem, a Rozália-kápolnában szíveskedjenek leadni a misenaplóikat. Kérem a kedves híveket, hogy kísérjék imáikkal a június 9-én templomunkban első alaklommal szentáldozáshoz járuló tizenegy gyermeket és családjaikat, s majd a pünkösdvasárnapi magyar misén is velük együtt örüljenek.

Előzetesen jelentem, hogy május 24-én, Szűz Mária, Keresztények Segítsége ünnepén a Közösségi Házban az esti mise után filmvetítéssel is fogunk készülni a Lourdes-i zarándoklatra, amire persze nem csak a nyári zarándoklatra bejelentkezett személyeket hívom, hanem minden jószándékú érdeklődőt.

További szép májusi Mária-hónapot kívánok minden családnak, imádkozzák rendszeresen a májusi litániát, legyen idejük kisétálni a Mély-úti barlanghoz, vagy elmenni Máriavölgybe, megállni egy-egy Mária-szobornál a városban is egy fohász erejéig… Népünk Mária-tiszteletét vigyük tovább!