:

Hirdetések (2018.12.9.)

A mai mise után közösségi találkozó lesz a refektóriumban. Befizethető ott az előleg a Lourdes-i zarándoklatra és még lehet jelentkezni a szombati adventi lelkinapra, amely Szombathelyen lesz, s ahová az autóbusz szombaton reggel fél hétkor indul az Istropolistól. Minden korosztályt szeretettel várnak, a ministránsoknak a részvétel ingyenes. A szerevezők kérik, hogy töltsék fel a buszban az üres helyeket, éljenek a lelkinap lehetőségével, zarándokoljanak együtt advent kegyelmi időszakában!

Holnap reggel hatkor lesz roráté szentmise. A gyerekeknek és fiataloknak a mise után reggelit biztosítanak a Közösségi Házban.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól lesznek még köznapi misék. Szombaton a lelkinap miatt a ferences templomban nem lesz magyar mise.

A héten lesz a tartósélelmiszer-gyűjtés Teréz anya ligetfalui nővéreinek. Az adományokat a Közösségi Házba lehet vinni a Ferienčík utca 7-es számra. A felső csengőre ki van írva: Közösségi Ház, azt kell a bejutáshoz megnyomni. Hétfőn és kedden délután fél négy és fél hat között, szerdán pedig az esti mise után hét és nyolc óra között. Kérik, hogy ezeket az időpontokat és ezt a helyszínt használják ki. Jó alkalom megismerni a Közösségi Házat azoknak is, akik még nem jártak ott, körül lehet nézni, lehet ott beszélgetni, teázni, megtekinteni a könyvtárat. Adományaikat a rászorulók számára a Jóisten jutalmazza gazdagon!

Csütörtök délután háromtól fél hatig, szintén a Közösségi Házban karácsonyi ajándékokat vásárolhatnak. Magyar vallásos könyvek minden korosztály számára és kegytárgyak lesznek kaphatók gazdag kínálatban. Egyben teadélután is lesz, tehát bárki bejöhet beszélgetni, a mindennapi teendők között kicsit együtt lenni a közösség további tagjaival. Én is jelen leszek, lehetőség lesz ajánlást íratni a közösség frissen megjelent 2019-es évkönyvébe, amit szeretettel ajánlok mindenki figyelmébe, akár ajándéknak is megvásárolva másoknak, vidékieknek is. Az évkönyv a kijáratnál is kapható a mai mise után, illetve a refektóriumban a kávézás alkalmával. A teadélután, az ajándékvásár és az évkönyv is a közösség tagjai számára van, a közösség miatt, kérik, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel, minél többen kapcsolódjanak be aktívan a következő napok programjaiba!

A jövő vasárnapi misében lesz a betlehemek megáldása. El lehet hozni az otthoni betlehemeket – papírból, vagy figurákat, vagy legalább a kis Jézus szobrát a jászolban, akár saját készítésű családi betlehemeket, hogy megáldva kerülhessenek majd otthonaikban a karácsonyfa alá.

A jubilánsokat és jubiláló házaspárokat jövő vasárnap estig lehet bejelenteni nálam, ne felejtsenek ki senkit! Részletek a faliújságon.

Áldott adventi vasárnapot és hetet!