:

Hirdetések (2018.12.2.)

A mai mise végén kérem a gyerekeket, hogy jöjjenek ki az oltárhoz, kiosztok egy adventi foglalkoztató füzetet ajándékba, amit kérem szépen, hogy rendszeresen használjanak otthon együtt a családban a szülőkkel, nagyszülőkkel. Legyen minden családban értékes ez a karácsony-váró időszak!

Hétfőn reggel 6-kor lesz roráté szentmise. Utána az iskolába indulók számára reggelit biztosítunk a Közösségi Házban.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól lesznek a szentmisék, ezek előtt lehet szentgyónáshoz is járulni. Kérem szépen, hogy az adventi időben aki csak teheti, a köznapi miséket is használja fel a lelki töltekezésre.

A szerdai ifjúsági misét az egyetemisták találkozója követi majd a Közösségi Házban.

Csütörtökön, december 6-án az esti misében fogunk megemlékezni Szent Miklós püspökről, ekkor kerül sor a gyerekek megajándékozására. Szeretettel hívjuk tehát a gyerekeket, iskolásokat csütörtökön az esti hatos szentmisére.

Az elsőpénteki esti mise már vigília-mise lesz, a másnapi ünnepre is érvényes.

Szombaton ugyanis parancsolt ünnep lesz, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe. A magyar mise reggel 8-kor kezdődik a ferences templomban, s utána követeznek a Szabadegyetem előadásai a szomszédos egyetem aulájában, az elsőáldozók összejövetele pedig a szombati mise után a Közösségi Házban lesz.

Holnap este az Olasz Kulturális Intézet szervezésében orgonakoncert lesz itt, a ferences templomban este hattól. A vatikáni Szent Péter Bazilika orgonistájának koncertjére a belépés díjtalan.

Szeretnék buzdítani mindenkit, hogy az adventi idő keddjeit használjuk fel méginkább, tudatosan a jótékony szeretet konkrét tetteinek megvalósítására. Ha mindenki egy-egy kis jótettel, segítségnyújtással fordul valaki más felé, egy beteg, idős, rászoruló család, gyermek, magányos felé, sok szeretettel lesz gazdagabb közösségünk élete.

A jövő vasárnapi mise után lesz az adventi „kávézás” a refektóriumban. Újabb alkalom a segítségre és közösségépítésre egyaránt. Ott lehet jövő vasárnap leadni a jelentkezési lapot és az előleget a Lourdes-i zarándoklatra Seňan Ilonánál.

Kérem, hogy a napokban jelentkezzenek Horváth Ilonánál a december 15-i szombathelyi lelkinapra. A ministránsokat és az ifjúságot is szeretettel várjuk!

A mai mise után a karitász céljaira van gyűjtés. Isten fizesse meg adományaikat!

Legyen tartalmas, Istentől megáldott az adventi készülődés közösségünk minden tagja, minden családja számára!