:

Hirdetések (2020.12.13.)

Hétfőn hajnali hatkor lesz ismét roráté szentmise.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól, szombaton reggel nyolctól lesznek köznapi adventi szentmisék. Használjuk ki ezeket is a kegyelmi töltekezésre a karácsonyi készület fontos részeként!

Az esti hatos szentmisék előtt, valamint szombaton reggel a nyolcas mise előtt lehet még ezen a héten a karácsony előtti szentgyónásukat elvégezni. Csütörtökön délután négytől Vadkerti atyával együtt várjuk a gyónni kívánó híveket ide, a ferences templomba. Kérem, hogy ezt a hetet szombatig bezárólagosan használják ki a szentgyónás elvégzésére, javasolva a már otthon elvégzett alapos lelkiismeretvizsgálatot és őszinte előkészületet. Gondoljuk át Isten-kapcsolatunkat és vizsgáljuk meg, mi van szívünk mélyén az emberi kapcsolatokat illetően is. A kibékülés, bocsánatkérés és megbocsátás ideje is kell hogy az advent. És itt ne csak a látványos vagy szerintünk nagy problémákra gondoljunk, de a felelőtlen megszólás, a munkahelyi szeretet nélküli vita, a közösségen belüli felesleges kritizálás vagy közömbösség, a felkínált kegyelmi lehetőségek elmulasztása, a lustaság vagy önzés szemszögéből is akarjunk igazi lelki nagytakarítást végezni, ki-ki saját életében és érdekében, lelkiismerete hangját nem elhallgattatva. Tiszta szívvel jobban lehet ünnepelni. Őszinte szívvel élve a környezetünknek is jót teszünk.

Szombaton, december 19-én a Lux TV délután négykor sugároz majd élő adásban magyar nyelvű szentmisét. Kérem, értesítsék főleg a templomba eljutni nem tudó ismerőseiket.

Jövő vasárnap, advent negyedik vasárnapja lesz. A délelőtti szentmisén a betlehemi Békelángot fogjuk fogadni, amit a mise után hazavihetnek otthonaikba. Kérjük, hogy az érdeklődők mécsest vagy lámpást hozzanak magukkal.

Hálás köszönet azoknak, akik a közösségi ajándékozásba bekapcsolódnak. A múlt héten kiosztott zacskókat a mai mise után lehet feltöltve a Szent Rozália kápolnában leadni. Kérjük, aki elfelejtette volna visszahozni, a hét közepéig szíveskedjék elhozni.

Még ma lehet a 2020-as év jubilánsait Horváth Ilonánál bejelenteni.

Kérem, továbbra is kísérjék figyelemmel naponta a szeretettel összeállított adventi imakalendáriumot a pozsonyikatolikusok.sk honlapunkon. Imádkozzunk naponta egymásért, egymás adventi útjáért, hogy mindannyian Jézus felé haladjunk.

További kegyelmekben gazdagodó szívvel-lélekkel átélt adventet kívánok mindenkinek!