:

Hirdetések (2020.11.22.)

Hálás köszönet mindazért, amit az elmúlt hetekben tettek lelkükért, lelki életük gazdagításáért, egymásért, a másikra is odafigyelés jegyében, hála minden egymást is erősítő és támogató imáért! A Jóisten áldása kísérje a következő időszakot is!

Jelzem, hogy az elmúlt hónapban, mikor nem voltak nyilvános szentmisék, minden íratott miseszándék el lett végezve.

A héten szerda kivételével a szokásos magyar miserend lesz érvényben. Kérem, éljenek a miselátogatások alkalmaival, kinek mikor megfelelő: hétfőn, ezen a szerdán (11.25.) és szombaton reggel nyolctól, csütörtökön és pénteken pedig este hattól lesznek szentmisék. Mindegyik hétköznapi mise előtt szentgyónási lehetőséget is kínálok.

A gyónás, szentáldozás, temető- vagy kriptalátogatás, illetve a Szentatya szándékára elmondott imádság által november tetszőleges nyolc napján teljes búcsút nyerhetünk a tisztítóhelyen szenvedő lelkek számára, imádkozzunk értük, használjuk ki a lehetőségeket!

Jövő vasárnap, advent első vasárnapján a ferences templomban délelőtt kilenckor, a Virágvölgyi plébániatemplomban pedig este hatkor lesznek magyar szentmisék. Mindkét mise keretében megáldásra kerülnek az otthonról hozott adventi koszorúik is, amiket a mise kezdete előtt a templomi koszorú mellé, az oltár elé lehet majd elhelyezni. Buzdítom a kedves híveket, hogy minden otthonban, minden családban ez a szentelmény is legyen figyelmeztető arra, hogy az ünnephez közeledve Krisztus fényének is egyre növekednie kell szíveinkben, mint ahogyan hétről-hétre egyre több gyertya kerül meggyújtásra az adventi koszorún.

Az egyházi év mostani, utolsó hetében gondoljuk végig, hogyan szeretnénk majd az idei adventi időszakot elkezdeni, átélni, mire szeretnénk összpontosítani, mire szeretnénk személyes életünkben hangsúlyt fektetni. Köszönöm, hogy sokan már a karácsony előtti kéthónapos kezdeményezésünkbe is bekapcsolódtak.

December 1-től online adventi imakalendárium indul a pozsonyikatolikusok.sk honlapon. Ha közösségünk valamelyik családja vagy imacsoportja szívesen hozzájárulna egy kb. kétperces videóval, még e hét folyamán érdeklődhet nálam a részletekért.

Előzetesen jelentem, hogy az adventi időben idén is hétfőnként reggel hat órára tervezzük a roráté miséket.

A ferences testvérekkel együtt kérjük, hogy a Remény újságok új és régebbi számainak megvásárlásával, valamint adományaikkal járuljanak hozzá a ferences templom kiadásainak fenntartásához.  

Kísérjük egymást imáinkkal a következő napokban is, figyeljünk oda közösségünk tagjaira, s akiket ma nem látunk itt a szentmisén, érdeklődjünk irántuk, hogyan élik meg ezt az időszakot, mire van esetleg szükségük…

Áldott Krisztus Király-ünnepet, szép őszi hetet kívánok, jó egészséget mindenkinek!