:

Hirdetések (2020.9.13.)

Tegnap Szűz Mária oltalmába ajánlottuk egész közösségünket, ma a Szentlélek ajándékait kérjük az új iskolai- és pasztorális év kezdetén. Mindenkinek sok kegyelmet, lelkesedést, imádságban megalapozott és tettrekész hónapokat kívánok!

A héten a szokásos magyar miserend lesz érvényben.

Pénteken délután 16:30-tól folytatódik az óvodáskorúak hittanos foglalkozása a Közösségi Házban. Szeretettel várják az érintetteket!

Szombaton délelőtt kilenctől a két hét múlva első szentáldozáshoz járuló gyerekek találkozójára kerül sor a Közösségi Házban.

Szombaton délután négy órai kezdettel a Lux televízió közvetít magyar nyelvű szentmisét. Kérem, hívják fel főként a misékre fizikailag eljutni nem tudó ismerőseik figyelmét erre a lehetőségre.

A jövő vasárnapi délelőtti misében hálát adunk Istennek az új kenyérért. Kenyérmegáldásra kerül majd sor. Tartsuk fontosnak mind többen hálánk kifejezését Isten gondoskodásáért!

Együttjáró fiatalok és jegyesek számára tervezünk találkozó-sorozatot. Kérem, hogy az érdeklődők legkésőbb szeptember végéig jelentkezzenek nálam.

Ahogy arról a Remény újságból értesülhettünk, a hagyományos máriavölgyi magyar búcsú idén októberben nem kerül megszervezésre. Kisebb létszámú zarándoklatok azonban szervezhetők a kegyhelyre. Ennek szellemében közösségi szintű búcsút tartunk az ősi Mária-búcsújáróhelyen, mégpedig október 3-án, szombaton. Délelőtt tízkor tervezzük a szentmisét a máriavölgyi bazilikában. Kérem a családokat, az ifjúságot, köztük a cserkészeket és közösségünk imacsoportjait, hogy tervezzék be programjaik közé a közösségi búcsút. Imádkozzunk közösségként együtt és egymásért Máriavölgyben is, a rózsafüzér hónapjában, elsőszombaton, Magyarok Nagyasszonya ünnepe előtt. Buzdítom a szülőket és nagyszülőket, hogy népünk Mária-tisztelő lelkületét a búcsújárások által is neveljék bele gyermekeikbe, unokáikba! Hiszem, hogy a közösségi imának nagy ereje van.

Misenaplók és jelentkezési lapok a júniusi elsőáldozásra a szentmise után a Rozália-kápolnában kérhetők.