:

Hirdetések (2020.9.20.)

A mai szentmise után kérem, vigyenek a misében megáldott új kenyérből. Otthon is, minden kenyérszegésnél, minden étkezésnél, a mai családi ebédnél is hálatelt szívvel köszönjük meg Istennek gondoskodó szeretetét, s azt, hogy testünk tápláléka mellett lelkünk táplálásáról is gondoskodik.

Tápláljuk lelkünket gyakran az Élet Kenyerével. Szeretettel hívom a kedves híveket a köznapi szentmisékre is.

A mise után a Szent Rozália-kápolnában kerülnek kiosztásra a misenaplók a hittanos gyerekeknek az új tanévre. A júniusi elsőáldozásra pedig nálam kérhető jelentkezési lap a sekrestyében.

Miserendünk az előttünk álló héten a szokásos lesz, annyival bővítve, hogy jövő vasárnap, szeptember 27-én reggel nyolckor is lesz egy szentmise a ferences templomban. Ezt azért is iktattam be, mivel a kilenc órai misében sorra kerülő elsőáldozásra a tíz gyermek részéről gondolom, máshonnan is érkeznek vendégek. Egyrészt a sakktábla-szerű ülésrend miatt kisebb a templom befogadóképessége, másrészt pedig védeni szeretnénk az idősebb korosztályt, ezért azt kérem, hogy a hatvan évnél idősebb testvérek a reggel nyolc órai szentmisére jöjjenek inkább. Sajnálom, hogy a közösség e szép ünnepén nem lehetünk mindannyian együtt, a jelen helyzetre való tekintettel ilyen megoldás tűnt a legbölcsebbnek. Így a helyi hívek és az elsőáldozásra érkező vendégek eloszlanak a két szentmisén. Természetesen azok a hatvan évnél idősebb testvérek, akiknek közeli családtagjuk is most lesz elsőáldozó, saját mérlegelésük szerint jelen lehetnek az elsőáldozási misén.

Az elsőáldozók hozzátartozói a köznapi misék előtt gyónhatnak a héten. A gyerekek első szentgyónására a szombat reggeli mise után kerül majd sor. Próbálni csütörtökön este öttől fogunk, itt a templomban.

Az óvintézkedések a faliújságon és honlapunkon is elolvashatók. Köszönöm szépen a felelősségteljes és egymásra figyelő hozzáállást mindenkinek!