:

Hirdetések (2019.11.24.)

Ma Krisztus Király vasárnapja van. A felajánló ima elmondásával a szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni azoknak a főleg szerdánként rendszeresen találkozó fiataloknak, akik hétfőn közös összefogással kitakarították a Közösségi Házat. Ugyancsak köszönet illeti mindazokat, akik a keddi Szent Erzsébet-ünnep és a tegnapi szentségimádás méltó megvalósulásához bármilyen módon – liturgikus szolgálattal, énekkel, az agapé előkészítésével, sütéssel, jószándékú részvétellel – hozzájárultak. Köszönöm a részvételt a péntek esti pasztorális összejövetelen is. Kívánom, hogy a Jóisten, aki látja az emberi jószándékot és segítőkészséget, jutalmazza meg az érintetteket, a közösség ügyiet szívükön viselőket bőségesen!

Hétfőtől péntekig a szokásos miserend lesz érvényben. Szombaton a ferences templomban nem lesz szentmise, ugyanis délelőtt kilenckor a kateketikai nap a Miletič utcai szalézi templomban magyar misével kezdődik majd.

Szombaton kerül sor az adventi koszorúk közös készítésére, mégpedig délelőtt tíztől fél egyig a Ferienčík utcai Közösségi Házban. Kérjük, hozzanak magukkal koszorúalapot, zöldet és négy gyertyát. Különösképpen hívjuk a gyermekes családokat, a cserkészeket, a volt és leendő elsőáldozókat, bérmálkozókat. Az agapéhoz tetszés szerint szendvicsekkel, süteménnyel, gyümölccsel hozzá lehet járulni.

Jövő vasárnap, advent első vasárnapján a mise keretében lesznek az adventi koszorúk megáldva. A szentmise kezdete előtt kérjük az oltár előtt elhelyezni a magukkal hozott otthoni koszorúikat.

Jövő vasárnapig lehet Pálinkás Zoltánnál leadni a budapesti Eucharisztikus Kongresszusra való érdeklődés felmérésével kapcsolatos kitöltött lapot.

Mint már a Kék-templomban is említésre került, december 9-15. között Pozsonyban lesz a Missziós Kereszt, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vándorszimbóluma, mégpedig a Szent László-templomban, ahol naponta reggeltől estig szentségimádási lehetőség van. Szeretnénk majd ezt az adventi hetet kihasználni arra, hogy a szlovák nyelvű hívek is jobban bekapcsolódhassanak a nemzetközi eseményre való előkészületbe. Buzdítom tehát a kedves híveket, hogy szlovák ismerőseik körében is apostolkodva kísérjék majd el őket a közeljövőben közzétételre kerülő program szerint a Szent László-templomba. Ez is egy adventi jótett lehet majd.

Idén is szeretnénk köszönteni közösségünkben a jubilánsokat és jubiláló házaspárokat. Kérjük, ne felejtsék el bejelenteni az érintetteket. Részleteket a hátsó, jobb oldali magyar faliújságon olvashatnak, ahol a lektorok és zsoltárosok új beosztása, valamint az egész adventi program is megtalálható már. De ugyanúgy a pozsonyikatolikusok.sk oldal Hírek rovatában is megtalálják a hasznos információkat.