:

Hirdetések (2019.5.26.)

Holnap, hétfőn a reggel 8 órai magyar mise a szomszédos orsolyita-templomban lesz megtartva. A májusi Mária-hónap végéhez közeledve tehát holnap a Lorettó-i Szűz Mária templomban, ahol Szent II. János Pál pápa is imádkozott pozsonyi látogatása alkalmával, fogjuk a Lorettó-i litániát imádkozni. Szeretnénk Máriának segítséget mondani az érettségizők és vizsgázók sikereiért, további kegyelmeket kérni azok számára, akiknek még tart a vizsgaidőszak. Kérem, aki teheti, fiatal és idős egyaránt csatlakozzon a holnap reggeli közös ima-alkalomhoz. Fontos kérni, de nem szabad elfeledkezni a hálaadásról sem.

Itt, a ferences templomban szerdán, csütörtökön és pénteken a szokott időben, este hatkor lesznek magyar misék, utána pedig majd csak vasárnap, szintén a szokott időben, délelőtt kilenckor.

Csütörtökön Urunk mennybemenetelének főünnepe lesz. Az Áldozócsütörtöknek is nevezett húsvét utáni negyvenedik nap parancsolt ünnep, tehát a szentmisén való részvétel lelkiismeretben kötelez, úgy, mint vasárnap. Már a szerda esti vigília-mise is érvényes a csütörtöki ünnepre.

Lassan belépünk a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megelőző előkészület harmadik évébe. Ahogy a készület első napjától kezdve közösségünk aktívan bekapcsolódik a felkészülésbe, szeretnénk lelkesen folytatni is a készülődést, ezért két értékes programra hívom meg a kedves híveket: egy félnapos zarándoklatra és szentmisére a Missziós vándorkereszt közelében Dunaszerdahelyre, Horváth Ilonánál iratkozhatnak fel az induló autóbuszra, illetve a világméretű szentségimádáshoz való csatlakozásukra, amire a hátsó faliújságnál beiratkozva is regisztrálhatnak. A kijáratnál osztott és a Remény újságok mellől vihető szórólapon találják a további információkat. Kérem, vigyenek a szórólapból magyar ismerőseiknek is, családtagoknak, munkatársaknak, kérem, segítsenek ilyen módon is az apostolkodásban. A szórólapon meghívás olvasható a közösségünkért szervezett Pünkösd előtti imakilencedre is.

Szeretettel hívjuk az általános iskolás gyerekeket az idei nyári hittanos táborra, amelyre július 29. és augusztus 2. között kerül sor. Jelentkezési lap kérhető a refektóriumban a mai kávézás alkalmával a mise után, illetve szintén vihető a Remény újságok mellől, aminek az új és régebbi számait is a figyelmükbe ajánlom.

Imádkozzunk azokért, akik részt vesznek a Szentatya csíksomlyói látogatásán, hogy szerencsésen jussanak el és majd lelkiekben gazdagodva térjenek vissza a zarándoklatról.

Szívből gratulálok azoknak, akik közösségünket méltón képviselték a Pécsi Egyházmegye színvonalas, igényes, egész iskolaévben tartó hittanversenyén, akik úgy hiszem, nagyon sok dolgot tudnak már az eucharisztikus kongresszusról és további ismeretekben is gazdagodtak.

Áldott vasárnapot, tartalmas hetet kívánok!