:

Hirdetések (2019.3.10.)

A mai szentmise után találkozó lesz a refektóriumban.

Hétfőtől péntekig a szokásos köznapi miserend lesz érvényben. Szentgyónási lehetőség a hétfői és a csütörtöki szentmise előtt lesz.

Pénteken délután a Medikus-kertben a Petői szobornál a március 15-i megemlékezés 15:30-kor lesz.

Pénteken este fél hattól ismét együtt imádkozhatjuk a nagyböjti keresztúti ájtatosságot a ferences templomban. A ministránsok fogják előimádkozni, új papi hivatásokért lesz felajánlva, így is csatlakozva egyházmegyénk imaévének szándékához.

Szombaton tartjuk meg az idei nagyböjti lelkinapot. Kérem, hogy aki csak teheti, szánjon időt erre a lelki programra. 10:30-kor kezdődik a program a Pozsonyi Magyar Nagykövetség épületében. A fiatalok fogják előimádkozni a keresztutat, kérem ezért az ifjúság jelentkezését egy-egy állomás felolvasására. Utána Isten Szolgájáról, Mindszenty József bíborosról szól majd Perger Gyula atya, valamint Boldog Brenner János vértanú papról az ő élő testvére, Brenner József atya fog megemlékezni. Ezt követi a ministránsok imacsokra. Kérem, hogy minden ministráns hozzon egy mécsest magával, valamint egy-két mondatban fogalmazza meg, írja le magának, miért szeret ministrálni. Kérem, hogy a résztvevő felnőttek szíveskedjenek a svédasztalhoz hozzájárulni. Délután fél négytől a misére a Szentháromság-templomban kerül sor, amit Brenner József atya mutat majd be, ezért szombaton reggel a ferences templomban nyolckor nem lesz magyar mise. Minden korosztályt szeretettel hívok és várok az értékes lelkinapra, kérem a fiatalok és a ministránsok aktív részvételét is! Egy valóban történelmi pillanat, hogy egy boldoggá avatott élő testvére jön el közénk, valamint egy a Szentatya által épp a közelmúltban elismert életű személy hősies példájáról elmélkedhetünk együtt városunkban, akiről a pénteki keresztútban is megemlékeztünk már.

Kérjük, hogy aki még nem fizette be a tihanyi út költségeit, a napokban tegye meg Horváth Ilonánál.

Még lehet jelentkezni a templomi felolvasók közös napjára, a részletek a faliújságon olvashatók. Buzdítom templomunk lektorait és zsoltárosait is!