:

Hirdetések (2018.10.28.)

Hétfőn reggel nyolckor lesz magyar mise.

Szerdán este hattól már a másnapi főünnepre is érvényes vigília-szentmise lesz.

Csütörtökön, november 1-én, Mindenszentek főünnepén – ami parancsolt ünnep – a ferences templomban délelőtt 9-kor lesz magyar nyelvű szentmise. A virágvölgyi templomban ezen a napon nem lesz magyar mise. Viszont immár hagyományosan, az András-temetőbe is hívjuk a kedves híveket november 1-én közös imára az elhunytakért. Az imádságos megemlékezés a temető központi keresztjénél délben kezdődik majd. A délelőtti szentmise és a déli temetőlátogatás között az útba eső Közösségi Házba hívjuk teára a kedves híveket.

November 2-án, pénteken, Halottak napján este hattól lesz magyar mise a ferences templomban. Ez egyben elsőpéntek is. A gyerekek, akik részt vesznek ezen a napon a szentmisén, a misenaplójuk elejére saját maguk bejegyezhetik ezt az elsőpéntekek-sorozatába.

Szombaton, november hónap elsőszombatján a reggel nyolcórai mise előtt fél órával az Oltáriszentség előtt imádkozhatjuk a szentolvasót újabb jó papi hivatásokért. Kérem, csatlakozzanak minél többen ehhez a kezdeményezéshez az ún. „fatimai szombaton”.

Vasárnap mind a ferences, mind a virágvölgyi templomban a szokott időpontokban lesznek a magyar szentmisék.

November első nyolc napjában teljes búcsút nyerhetünk a tisztítóhelyen levő lelkek számára, a szokásos feltételek mellett. Éljünk felelősségteljesen ezzel a lehetőséggel!

A héten szerdán és pénteken fogok egy-egy órával a misék előtt, tehát este öttől, gyóntatni. Kérem, hogy ezt a két napot használják ki szentgyónásuk elvégzésére.

Mint már hirdettem, a nyáron Lourdes-ba szervezünk közösségi zarándoklatot. Szeretném, ha a leendő résztvevők hosszútávon is készülnének, hangolódnának a lelki útra. S jó lenne lélekben, imában közösségünk minden betegét is magunkkal vinni. Ezért kérem, hogy a készület jegyében is látogassák rendszeresen közösségünk beteg és idős tagjait, figyeljenek oda a magányos testvérekre. Az útra jelentkezési lapot Seňan Ilona testvérünktől kérhetnek, amit aztán majd egy későbbi, előre meghirdetett időpontban, valószínűleg november végén fogunk összegyűjteni.

Idén is bekapcsolódunk, immár harmadszor a világméretű szentségimádásba, ami november 24-én lesz. Regisztrálni interneten keresztül lehet, vagy pedig feliratkozva a faliújságon kifüggesztett ívre. Kérem a közösségben működő csoportokat – a cserkészeket, a FVR tagjait, az ifjúsági csoportokat, az imacsoportokat, az énekkarokat, felolvasókat – valamint a családokat, hogy idejében betervezve ezt a programot próbálják megszervezni, hogy csoportjukból, családjukból mind többen együtt imádkozzanak az Eucharisztia előtt.

A mai mise után találkozóra kerül sor a refektóriumban. Megtekinthetik az új hittankönyveket, amit a Korda kiadó jóvoltából nagyon kedvezményesen kaptunk meg az egész iskola számára, s amiket a kávézáson összegyűlt adományokból fedezhettünk.

Köszönetemet fejezem ki azoknak, akik az októberi szentolvasó-imádkozásokba aktívan bekapcsolódtak. Kérem, továbbra is imádkozzanak legalább egy-egy tizedet naponta a közösségért is!