:

Hirdetések (2018.8.26.)

Hálásan köszönöm a részvételt a Szent István-napi ünnepi szentmisén a dómban, illetve mindazok szolgálatát, akik bármilyen módon hozzájárultak a méltó ünnepléshez. Nagyon örültem, hogy számos településről érkeztek hívek, így a Csallóközből, Pozsony környékéről, Magyarországról is, s bízom abban, hogy jövőre a helyiek közül is többen érzik majd magukénak az augusztus 20-i ünneplést a dómban, s még többekkel ünnepelhetünk majd együtt!

A nyári programjaink végéhez érkezve a pasztorális évünk is befejeződik. Ennek összegzéséről és a jövő évi tervekről a mise végén a kijáratnál osztott zöld szórólapról értesülhetnek.

A héten egyházjogi szimpóziumon veszek részt, ezért a köznapokon szentmisék most csak hétfőn és szombaton reggel lesznek.

Hétfőn Szent Mónika emléknapja lesz, akit az édesanyák védőszentjeként is tisztelünk. Aki csak teheti, kihasználva még a szünidőt, jöjjön holnap reggel közösen imádkozni az édesanyákért a szentmisében!

Szeptember 1-én, a fatimai szombaton a reggeli mise előtt a rózsafüzér imádkozására kerül sor 7:30-tól. Az Oltáriszentség előtt újabb papi hivatásokért imádkozhatunk együtt. Komoly imaszándék újabb jó papokért, magyar hivatásokért is imádkoznunk, vállaljunk tehát áldozatot ezért a szándékért, és imádkozzunk minél többen együtt.

Jövő vasárnap a szokott időben lesznek a magyar misék. Az elsővasárnapi mise a ferences templomban majd szentségi áldással zárul.

Megfigyelhettük, hogy a hónapok elsővasárnapjain a rózsafüzér társulatok tagjai kérik a szentmisét magukért és az elhunyt tagokért. Ezért szeretném megkérni a társulatok tagjait, hogy vegyenek is részt az általuk íratott szentmiséken, ha lehet, egész családjukkal együtt, s legalább ilyenkor imádkozzák mindannyian együtt a mise előtti szentolvasót. Legyenek ezek az elsővasárnapi misék valóban a találkozás és közös imádság alkalmai a tagok számára!

A héten lesz Kubovics Konrád ferences atya halálának évfordulója, az ő lelki üdvéért is fogunk imádkozni a jövő vasárnapi délelőtti szentmisében. Kérem, hogy a Ferences Világi Rend tagjai is minél nagyobb számban igyekezzenek jelen lenni a szentmisén.

Kérjük, hogy a nyár folyamán is vásárolják a Remény hetilapot, a fennmaradt régebbi számokat is, az e heti számban a ministránsaink római zarándoklatáról is olvashatnak benne, valamint az újságok mellől ingyenesen vihetnek emlékképeket Kolesár Annáról, akit szeptember 1-én Kassán avatnak boldoggá.

Szeretettel köszöntjük erdélyi vendégeinket, s köszönetemet fejezem ki az őket befogadó helyi híveknek, családoknak!