:

Hirdetések 2016. január 24-én

A mai szentmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

*

A héten hétfőtől péntekig a szentmisék kezdete előtt fél órával lesz szentgyónási lehetőség.

*

Hétfőtől péntekig minden nap 14 és 17:30 között szeretettel várják közösségünk tagjait a Korona társalgóba, hogy együtt beszélgessenek, keresztény újságot olvassanak, ismerőseikkel találkozzanak.

*

A jövő vasárnapi mise előtt is sor kerül az irgalmasság rózsafüzérének imádkozására 8:50-kor. Kérem, minél többen kapcsolódjanak be!

*

Jövő vasárnap, január 31-én az Istennek szentelt élet évének végéhez közeledve a délelőtti szentmisében hálát adunk Istennek a megszentelt élet ajándékáért és újabb szerzetesi hivatásokért fogunk imádkozni! A szentmise keretében gyertyaszentelésre is sor kerül, kérem a kedves híveket, hozzanak magukkal gyertyát!

*

A gyerekek az evangéliumhoz fűződő matricákat ma is a Szent Rozália kápolnában vehetik át a szentmise után. Kérem, hogy a gyerekek február 7-ig adják majd le a szentmisenaplóikat és minden megoldott és még le nem adott feladatot beragasztva és kiszínezve a matricákat, megoldva a misenapló feladatait, hogy a februári gyerekmisén kiértékelhessük az eddigi igyekezetet. A misenaplók használatában kérem a kedves szülők együttműködését is!

*

A szentmise után a nagyheti/húsvéti énekpróbák megbeszélésére kerül sor. Az első próba hétfőn 17 órakor lesz a Duna utcai iskolában. Minden érdeklődőt várunk, régieket és újakat, férfiakat, nőket, fiatalokat egyaránt! Tegyük szebbé a liturgiát!

*

Olvassuk újra az Irgalmasság évében Lukács evangéliumát – „az irgalmasság evangéliumát”! A jelenlegi liturgikus esztendő, a C év évközi vasárnapjain Lukács-evangéliumának egy-egy részletét halljuk a szentmiséken. Találjunk időt hétről-hétre újra olvasni a vasárnapi evangéliumot egyénileg, családban, baráti körben, imacsoportban. Olvashatunk hozzá jóváhagyott bibliamagyarázatokat is. Elgondolkodhatunk rajta. Ismételgethetjük valamelyik mondatát. A kisgyermekes szülők a szentmisenaplót is segítségül vehetik az adott vasárnapi örömhír átbeszéléséhez. Most az évközi harmadik vasárnaptól a nagyböjt kezdetéig, majd pedig a húsvéti időszak befejeztével az egyházi év végéig mint közösség is újraolvashatjuk az Isten irgalmára különösképpen is rávilágító szentírási könyvet. Mivel nem minden rész fér bele a szétosztásba, javasolt mindig megnézni a következő vasárnap evangéliumának szentírási helyét és egészen az addig terjedő részig olvasni Lukács írását. A bibliaolvasás előtt javasolt kérni ugyanannak a Szentléleknek segítségét az üzenet helyes megértéséhez, aki a szent szövegeket sugallta egykor.

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2016. január 24.       

Tamás atya