:

Hirdetések 2016. január 17-én

Hálás köszönetemet fejezem ki a tegnapi farsangi közösségi családi batyubál megszervezéséért és a részvételért!

*

Január 18-25. között van az imahét a keresztények egységéért. Mi is fogunk e szándékért imádkozni a szentmisékben.

*

A sekrestyében jelentkezési lap kérhető tőlem a 2017 őszére tervezett magyar nyelvű bérmálásra. Azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg a hatodik osztályt látogatják, illetve a tőlük idősebbeket.

*

Felnőttek számára is szeretném felkínálni a beavatás szentségeinek felvételére történő felkészülést, tehát akik még nincsenek megkeresztelve, illetve nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, jelentkezhetnek a 2017 húsvétjáig tartó katekumenátusra, felkészülésre.

*

A héten minden hétköznapi szentmise kezdete előtt fél órával lesz szentgyónási lehetőség.

*

A héten is nyitva lesz a Korona társalgó. Hétfőtől péntekig minden nap 14 és 17:30 között szeretettel várják közösségünk tagjait, hogy együtt beszélgessenek, keresztény újságot olvassanak, ismerőseikkel találkozzanak. Kérem, használják ki ezt a lehetőséget is a közösségépítésre!

*

Szombaton, január 23-án, Alamizsnás Szent János ünnepén, akinek földi maradványai a koronázó dómban találhatóak, az Érsek atya 17 órai kezdettel szlovák nyelvű szentmisét mutat be a szent tiszteletére és közbenjárását kérve.

*

A jövő vasárnapi mise előtt is sor kerül az irgalmasság rózsafüzérének imádkozására 8:50-kor. Kérem, minél többen kapcsolódjanak be! Az Isteni Irgalmasság tiszteletéről honlapunkon is találnak összeállítást.

*

A jövő vasárnapi szentmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban.

*

A gyerekek az evangéliumhoz fűződő matricákat ma is a Szent Rozália kápolnában vehetik át a szentmise után. Kérem, hogy a gyerekek – főként az elsőáldozásra készülők – február 7-ig adják majd le a szentmisenaplóikat és minden megoldott és még le nem adott feladatot – az első félév befejezése végett – beragasztva és kiszínezve a matricákat, megoldva a misenapló feladatait, hogy a februári gyerekmisén kiértékelhessük az eddigi igyekezetet. A misenaplók használatában kérem a kedves szülők együttműködését is!

*

Továbbra is foglaljuk imáinkba közösségünk vizsgázó fiataljait, az egyetemistákat!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2016. január 17.                                            

                                                                           Tamás atya