:

Hirdetések Krisztus Király vasárnapján

A mai szentmise végén elmondjuk a Krisztus Király főünnepén teljes búcsúval járó felajánló imát. A szentmise után „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban.

*

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a csütörtöki Szent Erzsébet-ünnep méltó megtartásához, akár a liturgiában a Kék-templomban, akár a sütéssel, a hívek kínálgatásával a templom előtt, illetve a megvendégelés előkészítésével. Árpád-házi Szent Erzsébet közbenjárására jutalmazza jóságukat és segítőkészségüket a Jóisten gazdagon! Örültem annak, hogy szép számban voltunk jelen a szentmisén, hogy méltó módon ünnepeltünk közösen.

*

Továbbá köszönet illeti azokat, akik bekapcsolódtak a tegnapi szabadegyetem programjába, illetve akik részt vettek a tegnapi sportdélutánon a Duna utcai iskolában, valamint akik annak megvalósításában segítettek.

*

Holnaptól rendszeresen nyitva lesz a már említett közösségi terem, a Korona társalgó, amely a Pozsonyi Magyar Intézet épületében található a Védcölöp úton (Palisády 54). A társalgóban hétfőtől péntekig minden délután 14 és 17:30 között lehetőség nyílik a kávézásra, teázásra, beszélgetésre az ismerősökkel, valamint katolikus hetilapokat, folyóiratokat olvashatnak. A közösségi helység minden korosztály számára nyitott. A teremben gyereksarok is van kialakítva, tehát a kisgyermekes családokat is szeretettel hívjuk. Hálás köszönet mindazoknak, akik már eddig is sokat tettek annak érdekében, hogy ez a találkozási hely kialakulhasson, illetve akik a közösségért áldozatot nem kímélve önkéntes szolgálatot vállaltak a terem működtetését illetően.

*

A szentmise után a kijáratnál, illetve a refektóriumban az idei adventi időszak program-tervezetét tartalmazó szórólapot fogunk osztani, amelyen a miserend, koncertek, gyerekfoglalkozások, lelki nap, különféle összejövetelek időpontjai találhatóak meg, valamint advent minden napjára feltüntettük a napi evangélium bibliai helyét is. Kérem, mindenki vigyen belőle saját maga, minden családtagja, esetleg ismerősei, osztálytársai, munkatársai számára is, hogy minél többen és minél tevékenyebben kapcsolódhassunk be az Úrjövet közösségi átélésébe is!

*

Szombaton délelőtt, 9 órai kezdettel a Miletič utcai szaléziaknál kateketikai napra sor kerül.

*

Ugyancsak szombaton, 9:30-tól a Korona társalgóban a gyerekekkel és fiatalokkal adventi koszorúkat fogunk készíteni. Advent szombatjain, így már a következő szombaton is, tehát november 28-án 16:30-tól adventi gyertyagyújtásra kerül sor a Korona társalgóban, amelyre elsősorban a gyermekes családokat várjuk sok szeretettel!

*

A jövő vasárnapi szentmisében megáldom az adventi koszorúkat. Kérem, hozzák magukkal családi, otthoni koszorúikat, s még a szentmise előtt az oltár előtt helyezzék el azokat.

*

A Szlovák Katolikus Karitász szervezésében a jövő vasárnapi szentmise után a szlovéniai menekülttáborok lakói számára gyűjtenek majd templomunk előtt zoknit, pokrócot, kesztyűt, sapkát, sálat és téli cipőt.

*

Hamarosan kezdetét veszi a Ferenc pápa által meghirdetett Irgalmasság rendkívüli szentéve. Szeretnénk a helyi magyar közösségben is útjára indítani az Irgalmas Jézust ábrázoló vándorképet, amit majd Haľko József püspök atya áld meg az adventi lelkinap keretében. A kép minden családban, otthonban egy hétig lenne jelen, amikor is a háziak nagyobb odafigyeléssel, imával szemlélhetik az isteni irgalmasság nagy ajándékát. A vándorkép mindig a vasárnapi mise után kerülne átadásra. Az érdeklődők, akik szívesen fogadnák otthonukba a vándorképet, a faliújságon iratkozhatnak fel.

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

2015. november 22.                                                    Tamás atya