:

Hirdetések az évközi idő 27. vasárnapján

Ma, a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét.

*

Csütörtökön, október 8-án Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz. Az ünnepi szentmise este 18 órakor kezdődik. Szeretettel várjuk a kedves híveket! Ezen a napon lesz egy éve, hogy elindítottuk pozsonyi magyar katolikus közösségünk honlapját, a www.pozsonyikatolikusok.sk weboldalat.

*

A hagyományos októberi magyar búcsúra Máriavölgyben szombaton, október 10-én kerül sor. Délelőtt 9 órától lesz szentgyónási lehetőség, fél tíztől litánia, majd 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek főcelebránsa Snell György esztergom-budapesti segédpüspök lesz. A szentmise után keresztúti ájtatosságot lehet végezni. Buzdítom a kedves híveket, családokat a részvételre. Itt, a ferences templomban szombaton nem lesz magyar szentmise. Máriavölgybe autóbusszal is el lehet jutni, a Szlovák Nemzeti Felkelés hídjától a 37-es autóbusszal, 7:40-kor illetve 9:00-kor indulnak járatok. Vissza Pozsonyba pedig 11:44-kor, 13:24-kor és 15:04-kor indulnak egyenes menetrendszerinti autóbuszok.

*

Október a rózsafüzér hónapja. A múlt évhez hasonlóan idén is együtt imádkozhatjuk a szentolvasót a vasárnapi szentmisék előtt, reggel 8:30-tól itt, a ferences templomban. Az egyes tizedek előimádkozására a templom faliújságán lehet feliratkozni. Ma családjainkért imádkoztunk, a jövő vasárnapi rózsafüzért közösségünk gyermekeiért és az ifjúságért ajánljuk majd fel.

*

Jövő vasárnap gyerekmise lesz. Várom a gyerekeket, fiatalokat családjaikkal együtt! A gyerekek majd az első sorokban foglaljanak helyet. Továbbá, a gyerekmise után kérem majd leadni a jelentkezési lapokat az első szentáldozási felkészítésre. A hónapok második vasárnapján tartott gyerekmisék ének- és zenekarába szeretnénk újabb tagokat is meghívni. Kérem, hogy az érdeklődők, akik szívesen énekelnének, illetve játszanak valamilyen hangszeren, Nemes Ádámnál jelentkezzenek.

*

Ugyancsak a gyerekmise keretében indítjuk majd áldással útra közösségünk azon tagjait, akik a kézzel másolt magyar Bibliát viszik Rómába Ferenc pápához. Jövő vasárnap „kávéház”- ra is sor kerül majd a szentmise után a refektóriumban.

*

Kérem azon fiatalokat, a volt bérmálkozókat, a középiskolásokat és egyetemista korúakat, akik szívesen imádkoznák naponta egymásért a rózsafüzér egy-egy tizedét, jelezzék nálam szándékukat!

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok közösségünk minden tagjának!

 

2015. október 4.                                                    Tamás atya