:

Hirdetések évközi idő 22. vasárnapján

Hálás köszönetemet fejezem ki a keddi kerékpártúra résztvevőinek!

*

A Duna utcai magyar iskolában szerdán, szeptember 2-án délelőtt 9 órakor kerül sor az ünnepi tanévnyitóra, ahol a református tiszteletes asszonnyal együtt mondunk fohászt az új iskolaév kezdetén.

*

Itt a templomban jövő vasárnap a Veni Sancte szentmise keretében fogjuk kérni a Szentlélek ajándékait a kezdődő új iskolaév alkalmából. Szeretettel hívom a gyerekeket, fiatalokat, szülőket és pedagógusokat! Mivel a hónap első vasárnapja lesz, a szentmisét szentségi áldással fejezzük majd be.

*

Holnap, hétfőn egésznapos szentségimádás lesz itt a ferences templomban.

*

Kedden, szeptember 1-én délelőtt 9 órától Haľko József püspök atya védnöksége alatt tudományos konferenciára kerül sor Bacsfa-Szentantalon a kastély dísztermében a kegyhely 300. jubileumi éve alkalmából. A hétvégén pedig a bacsfa-szentantali búcsúra várják a Mária-tisztelő híveket! Szombaton 18 órakor, vasárnap pedig 17 órakor kezdődnek az ünnepi szentmisék.

*

Szerdán este 20 órakor a Szent Márton Székesegyházban kezdetét veszi az Érsek atya új Lectio divina sorozata szlovák nyelven. Ebben az akadémiai évben, a hónapok első szerdáin az Úr Jézus bemutatkozásairól fog elmélkedni Szent János evangéliuma alapján. Szeretettel ajánlom a kedves hívek figyelmébe az értékes sorozatot.

*

A héten lesz elsőpéntek. Buzdítani szeretném a kedves híveket az elsőpéntekek aktívabb átélésére: a szentgyónáshoz járulásra, a szentmisén való részvételre, böjtölésre, Jézus Szíve-tiszteletre. A szentmise előtt 17 órától fogok gyóntatni. A közelgő Irgalmasság Évének június 3-i Jézus Szíve ünnepére egy kilenc elsőpéntekből álló kilenceddel szeretnénk előkészülni. Kapcsolódjunk be minél többen!

*

Közeledik a bérmálás ünnepe. Szeptember 13-án Haľko József püspök atya szolgáltatja majd ki a bérmálás szentségét közösségünk fiataljainak. A bérmálás szertartása után lehetőség lesz a refektóriumban tovább ünnepelni a püspök atyával és a bérmálkozókkal, ahol személyesen is gratulálhatnak azoknak, akiket az előkészület ideje alatt imáikkal segítettek. Kérjük a kedves hívek hozzájárulását ehhez az ünnepi agapéhoz édes és sós süteményekkel, szendvicsekkel és üdítőkkel, amiket a bérmálási szentmise előtt hozhatnak a refektóriumba.

*

A bérmálkozókkal a szerdai és pénteki szentmisék után találkozunk. A bérmálkozók szüleinek találkozója is a szerdai szentmise után lesz. A bérmálkozókat szeptember 12-én a reggeli szentmise után fogom gyóntatni. A szülők, nagyszülők, bérmaszülők és további hozzátartozók fokozatosan végezhetik el szentgyónásukat a hétköznapi szentmisék előtt.

*

Mivel kántornőnk jóvoltából igyekszünk minél változatosabbá tenni a szentmisék énekrendjét, s olyan énekeket is éneklünk, amelyek eddig talán ritkábban hangzottak el, s ezért nem tudjuk kívülről a szövegüket, kérem, hogy a vasárnapi szentmisékre hozzanak magukkal imakönyvet, hogy ezáltal is aktívabban be tudjanak kapcsolódni a szentmise ünneplésébe.

*

A templom kijáratánál vehetnek a megáldott új kenyérből, kérem, vigyenek belőle otthonmaradt családtagjaiknak is!

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410, vagy a szentmisék előtt ill. után keressenek személyesen.

*

Tartalmas és kellemes hetet kívánok!

 

2015. augusztus 30.                                                      Tamás atya