:

Hirdetések évközi idő 10. vasárnapján

Mai szentmisénket az elsővasárnap szokásos szentségi áldással fejezzük majd be. Hamarosan, 10:30-kor a hagyományos úrnapi szentmisére kerül sor szlovák nyelven a Prímás-téren. Az ünnepi mise a szentségi körmenettel fog folytatódni, ami a Szentháromság-templomnál ér véget.

*

Ma délután 15:30-tól az Assisi Szent Ferenc életéről szóló színdarab a Csemadok Május 1. téri termében kerül ismét bemutatásra.

*

Holnap, június 8-án 17 órai kezdettel a Káptalan utcai Teológiai Kar aulájában egy szlovák nyelvű könyvbemutatóra kerül sor „Kitartani Krisztus igazságában” címmel. A kiadvány és a holnapi bemutató a házasság és a szentáldozás időszerű témáival kíván foglalkozni. Az ingyenes bemutatóra szeretettel hívják az érdeklődőket.

*

Szerdától szombatig Szent Antal Napok lesznek itt a ferences templomban. A gazdag program szétírása a szlovák nyelvű faliújságon található meg, amelyekből néhányat szeretnék kiemelni: a szerda esti szlovák nyelvű szentmise után az éjszakáig nyitott templomban zenés áhítat lesz többek között Simona Martausová énekeivel. Csütörtökön este 20:45-től a kolostor udvarán szlovák-magyar-német nyelvű zenés programot tartanak „Pozsonyi kabaré” címmel. Pénteken egész napos programmal, délután 13 órától kávézási lehetőséggel várják a ferences testvérek az érdeklődőket a kolostor udvarára, este 19:30-tól pedig Haľko József püspök atya celebrálja majd a szlovák nyelvű szentmisét. Szombaton, Páduai Szent Antal ünnepén liliomszentelésre kerül sor a 9 órai szlovák nyelvű szentmisében. A ferences testvérek nevében mindenkit szeretettel meghívok a rendezvénysorozat egyes programjaira.

*

Pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepe lesz.

*

Június 13-án, szombaton délelőtt 9:30 órai kezdettel a pozsonyi Szent Márton Székesegyházban áldozópappá szentelik Kollárik Dávid és Mikus Csaba diakónusokat, valamint ugyanezen a napon délután 16 órától Léván kerül sor Lehocký Rajmund Dömötör ferences testvér papszentelésére. Kísérjük imáinkkal a szentelendőket, kérve számukra az Örök Főpap bőséges kegyelmeit!

*

Jövő vasárnap gyerekmise, utána pedig „kávéház” lesz a refektóriumban.

*

A magyar nyelvű Szabadegyetemről, amely itt Pozsonyban a jezsuitáknál indul a 2015/2016-os akadémiai évtől, és a filozófiai és teológiai ismereteket kívánja a hallgatókban elmélyíteni, a faliújságon illetve a honlapunkon olvashatnak részletesebb információkat.

*

Június 21-én, vasárnap 15 órakor autóbuszt indítanak Pozsonypüspökiről Bacsfa-Szentantalra a jubileumi búcsúra, ahol Erdő Péter bíboros celebrálja majd a szentmisét. Az autóbuszra a mai szentmise után lehet jelentkezni Horváth Ilonánál.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, a következő számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2015. június 7.                                                             Tamás atya