:

Hirdetések nagyböjt 3. vasárnapján

A mai szentmise után „kávéház”-at tartunk a refektóriumban, szeretettel hívunk fiatalt és időset a kötetlen beszélgetésre egy tea, kávé, kakaó mellett.

*

Szerdán újra egyetemista est lesz. Folytatódik az Apostoli hitvallás újabb részének magyarázata az ifjúsági szentmise keretében. A szentmise után találkozóra kerül sor az egyetemisták, vagy itt dolgozó fiatalok számára.

*

A pénteki keresztút 17:30-tól az ifjúságért lesz felajánlva, mégpedig a helyi fiatalok előimádkozásával. Az egyes állomások elmélkedési szövegeit is ő fogják előkészíteni. Köszönetemet fejezem ki a kispapoknak, akik a múlt pénteki keresztutat előimádkozták, felajánlva azt a betegekért.

*

A héten szentgyónási lehetőség a hétfői, szerdai és csütörtöki szentmisék előtt lesz, valamint a lelki nap keretében.

*

Az idei nagyböjti lelki napot március 14-én, szombaton tartjuk meg, Ft. Bodó Zoltán mosonmagyaróvári plébános vezetésével. A program a reggel 8 órakor kezdődő szentmisével veszi kezdetét a ferences templomban, majd a délelőtt folyamán az előadásokra a Quo Vadis Házban kerül sor. A tervezett befejezés ideje délután 14 óra.

*

A betegek kenetének szentségét március 16-án, a hétfő reggeli szentmisében fogom kiszolgáltatni itt a ferences templomban, előtte szentgyónási lehetőség lesz. Azok részesülhetnek benne, akik egyébként is járulhatnak szentségekhez, továbbá idős koruk vagy betegségük miatt szükségét érzik, hogy e szentség által is megerősítést nyerjenek. Akik már részesültek benne, abban az esetben kérhetik újra, ha állapotuk azóta rosszabbodott, gyógyulásuk után újra visszaestek a betegségbe, vagy újabb betegségeik adódtak, illetve azok is, akik valamilyen komolyabb műtéti beavatkozás előtt állnak. Feliratkozni vagy hozzátartozóikat beíratni nálam személyesen lehetséges.

*

Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik részt vettek a síelésen, illetve annak megvalósításához bármilyen módon hozzájárultak és segítettek.

*

A nyári közösségi kirándulásra, amelyet idén Bártfára szervezünk, Kassa és Eperjes megtekintésével egybekötve, július 12-18. között, Vician Líviánál és Varga Máriánál lehet beiratkozni. Az árat hamarosan fogjuk tudni.

*

Július 27-31. között (hétfőtől péntekig) nyári gyerektáborra kerül sor Jókán. A helyi ifjúság szervezésében és az ő vezetésükkel tartandó táborba közösségünk hittanosait várjuk az elsőtől a hetedik osztályosokig. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerektábor valóban a lehető legkisebb anyagi kiadást okozza a szülőknek. Jelentkezni jövő vasárnaptól lehet nálam.

*

Idén is lehetőség nyílik személyi jövedelemadójuk két százalékának felajánlásával támogatni a Szent Kinga Egyesületet, amely a pozsonyi magyar katolikus közösség kezdeményezéseit kívánja anyagilag segíteni. További információkat találnak róla a faliújságon.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, a következő számon hívjanak: +421911912410.

*

Áldott, tartalmas nagyböjti hetet kívánok!

 

2015. március 8.                                                                                                                            Tamás atya