:

Hirdetések nagyböjt 2. vasárnapján

A mai szentmisét szentségi áldással fejezzük be, mivel a hónap első vasárnapja van.

*

Múlt szerdától folytatódnak az egyetemista estek. A nyári szemeszter szerdáin az Apostoli hitvallás egy-egy részével ismerkedhetünk meg az ifjúsági szentmisék keretében. A misék után találkozóra kerül sor az egyetemisták, vagy itt dolgozó fiatalok számára, általában meghívott vendéggel fogunk beszélgetni. E hetén Puss Sándor SJ atya látogat el hozzánk.

*

Ugyancsak szerdán, este 20 órától a Szent Márton Székesegyházban az Érsek atya a szokásos szlovák nyelvű Lectio divina elmélkedés keretében a tékozló fiúról szóló példabeszédről fog szólni.

*

A csütörtöki olasz nyelvóra, és a pénteki gyerekfoglalkozás, valamint a bérmálkozási felkészítő a tavaszi szünetben elmarad.

*

Nagyböjt péntekjein 17:30-tól a keresztúti ájtatosságot fogjuk imádkozni templomunkban. Minden héten más személyek fogják előimádkozni a keresztút egyes állomásait.

*

Most pénteken a betegekért lesz felajánlva az idei harmadik közös keresztút, mégpedig a helyi szeminárium kispapjai előimádkozásával. Köszönet minden ministránsnak, akik bekapcsolódtak a papi hivatásokért végzett keresztútba az elmúlt héten.

*

A héten leszelsőpéntek, szentgyónáshoz járulni a helyettesítő atyánál lehet.

*

Jövő vasárnap, mivel a hónap második vasárnapja lesz, 9 órától gyerekmisére, majd pedig azt követően „kávéház”-ra kerül sor.

*

A nagyböjti lelki napot március 14-én tartjuk meg, Ft. Bodó Zoltán mosonmagyaróvári plébános vezetésével.

*

A betegek kenetének szentségét március 16-án, a hétfő reggeli szentmisében fogom kiszolgáltatni itt a ferences templomban, előtte szentgyónási lehetőség lesz. Azok részesülhetnek benne, akik egyébként is járulhatnak szentségekhez, továbbá idős koruk vagy betegségük miatt szükségét érzik, hogy e szentség által is megerősítést nyerjenek. Akik már részesültek benne, abban az esetben kérhetik újra, ha állapotuk azóta rosszabbodott, gyógyulásuk után újra visszaestek a betegségbe, vagy újabb betegségeik adódtak, illetve azok is, akik valamilyen komolyabb műtéti beavatkozás előtt állnak. Feliratkozni vagy hozzátartozóikat beíratni nálam személyesen lehetséges.

*

Idén is lehetőség nyílik személyi jövedelemadójuk két százalékának felajánlásával támogatni a Szent Kinga Egyesületet, amely a pozsonyi magyar katolikus közösség kezdeményezéseit kívánja anyagilag segíteni. További információkat találnak róla a faliújságon.

*

Ma indulunk a közösségi ausztriai síelésre Mariazellbe, szombaton érkezünk vissza.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, a helyettesítő atyához forduljanak, Elek (Oleksij) atya a jezsuiták rendházában érhető el.

*

Áldott hetet, az iskolásoknak kellemes tavaszi szünetet, a sítúrára indulóknak sok szerencsét kívánok!

 

2015. március 1.

Tamás atya