:

Hirdetések (2020.8.30.)

Az előttünk álló héten a szokásos időpontokban lesznek a magyar misék templomunkban.

Az elsőpéntekes héten hétfőn a reggeli mise előtt, szerdától péntekig pedig az esti szentmisék előtt fogok gyóntatni.

Szombaton a reggeli misét megelőzően, fél nyolctól a kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkozhatjuk majd együtt a szentolvasót újabb magyar papi és szerzetesi hivatásokért.

Ugyancsak szombaton, szeptember 5-én kerül sor a templom takarítására a magyar közösség tagjainak részvételével. Tizenegy órára hívom a kedves testvéreket, a rózsafüzér-társulatok tagjait, de további segíteni kívánó személyeket is. Ezzel is fejezzük ki, hogy magunkénak érezzük ezt a helyet, ahol rendszeresen találkozunk, és aki csak teheti, vegye ki részét ily módon is a közösség életéből. Előre is köszönöm!

A lektorok és zsoltárok új beosztása majd a hét folyamán kerül kifüggesztésre a templomi faliújságra.

A kezdődő új iskolaévben is szeretettel hívom a gyerekeket a szentmisékre. Kérem, hogy elöl foglaljanak helyet, hogy jól lássák a mise történéseit. Kérem, hogy a szeptember 27-i elsőáldozásra készülők és a majd következő elsőáldozásra jelentkezni kívánó gyerekek is szüleikkel együtt vegyenek részt a vasárnapi szentmiséken. A ministrálni kívánó fiúk a misék előtt jöjjenek a sekrestyébe.

A Veni Sancte-mise szeptember második vasárnapján lesz. Az iskolás gyerekek megáldására ebben a szeptember 13-i misében kerül majd sor, amire kérem, hogy jelképesen iskolatáskáikat is – benne iskolaszereikkel – hozzák magukkal a templomba.

Éljük át minél többen a szeptemberi vasárnapokat is együtt a közösségben: a hónap első vasárnapján szentségi áldással zárul majd a szentmise, a második vasárnapon a Szentlelket fogjuk hívni az új iskolaév alkalmából, szeptember harmadik vasárnapján hálát adunk az új kenyérért és kenyéráldást tartunk, a hónap utolsó vasárnapján pedig az idei elsőáldozásra kerül sor. Ahogy egy jó családban is együtt ünnepelnek a családtagok, egymást segítik szolgálataikkal, kérem, érezzük át felelősségünket a közösségbe való tartozásunk terén is!

Áldott napokat kívánok az egész közösségnek!