:

Hirdetések (2020.6.14.)

A héten a hagyományos miserend lesz érvényben. Szeretettel hívom a kedves híveket a köznapi szentmisékre is, melyek előtt gyónási lehetőséget is kínálok.

Pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe lesz, szombaton Szűz Mária Szeplőtelen Szívének liturgikus emléknapja.

Online ingyenes szentírásismereti tanfolyamra hívom a kedves híveket. Tizennégy héten keresztül heti egy videó megtekintésével is elmélyíthetjük ismereteinket Mózes öt ószövetségi könyvével és az újszövetségi evangéliumokkal kapcsolatosan. Az interneten lehet még ma regisztrálni a www.teokat.com oldalon.

Jövő vasárnap délután kerül megrendezésre a bacsfa-szentantali búcsú. Idén rendkívüli módon előzetes jelentkezés szükséges, ami az alábbi linken tehető meg: www.bit.ly/3h4oyES

Június 20-án kezdek majd személyesen a misék után miseszándékokat beírni a soron következő hónapokra.

Nyártól kevesebb ferences szerzetes lesz a helyi kolostorban. Ezért is kérik a magyar hívek segítségét is havi egy alkalommal rendszeresen bekapcsolódni a templomtakarításba és díszítésbe. Mint ahogy azt falumban vagy az eddigi működési helyeimen tapasztaltam, általában az adott egyházközségek rózsafüzér-társulatai szokták ezt a szolgálatot vállalni, csakúgy, mint számos szükséges liturgikus kellék biztosítását is a templomokba. Szeretném a helyi csoportokat is nagyon szépen megkérni az aktív bekapcsolódásra a közösség életébe azáltal is, hogy minden elsővasárnapi mise előtt – amit a rózsafüzér-társulatok tagjaiért igényelnek – az előtte levő napon, tehát szombaton, a ferences testvérekkel időpontot egyeztetve jöjjenek össze a templomtakarításra. Természetesen hívhatnak további személyeket is segíteni, amennyiben szükségesnek tartják majd. Kérem tehát az első alkalmat július 4-re a csoportvezetőknek megszervezni. Előre is szívből köszönöm!

Ugyanúgy kérem, hogy a Közösségi Házban találkozó csoportok is rendszeresen járuljanak hozzá a Ferienčík utcai ház és udvar tisztaságához. Minden eddigi munkát is már szeretnék szívből megköszönni!

Közösségi nyári programra hívom a kedves híveket Mátraverebély-Szentkútra július 6-8. között. Mivel a járványhelyzet miatt a pályázati támogatást nem nyertük el, a teljes összeg lesz fizetendő. A 100 euró tartalmazza az utazást, két éjszakai szállást, két reggelit, két ebédet és két vacsorát. Jelentkezni Horváth Ilonánál lehet.