:

Hirdetések (2020.1.26.)

Az egész hét folyamán a szokásos időpontokban lesznek a szentmisék. Szeretettel várjuk a kedves híveket!

Szombaton, a hónap elsőszombatján új papi hivatásokért szeretnénk imádkozni a reggel fél nyolckor kezdődő rózsafüzérrel is, amit immár hagyományosan, a kihelyezett Oltáriszentség előtt fogunk mondani. A főegyházmegyénkben február 14-ig tartó imaév keretén belül a papi hivatásokért, használjuk ki ezt az alkalmat is annak kifejezésére, hogy szívügyünknek tarjuk kérni az Úrtól, hogy a jövőben is legyenek, akik anyanyelvünkön szolgáltatják ki nekünk a szentségeket és hirdetik Isten Igéjét!

Jövő vasárnapra esik Urunk bemutatásának ünnepe – Gyertyaszentelő Boldogasszony. Kérem, hogy a vasárnapi misére hozzanak magukkal gyertyát, s hozzá alátétet, hogy templomunk tisztaságát megőrizzük. Ugyancsak hozhatnak magukkal a gyertyaszentelésre több gyertyát is, amit otthon imádság, Szentírás-olvasás közben, esetleg az év folyamán valamilyen veszélyes helyzetben, nagy nehézségek közepette, beteg vagy haldokló személy ágya mellett meggyújthatnak.

A jövő vasárnapi délelőtti misére szeretettel hívom a leendő elsőáldozókat is a ferences templomba!

Egy hét múlva kezdődik az ima-kilenced betegeinkért. Buzdítom a kedves híveket és családokat, hogy minél többen kapcsolódjanak be a kilenc napi imába és a beteglátogatásokba. Részletek a faliújságon olvashatók, szórólapok a Remény újságok mellől vihetők. Vihetnek belőle ismerőseiknek is. A kilenced ideje alatt kerül majd sor a betegek kenetének kiszolgáltatására is templomunkban.

A mai mise után találkozó lesz a refektóriumban.

Isten áldásával kísért szép napokat kívánok!