:

Hirdetések (2020.1.12.)

A héten szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól, szombaton pedig reggel nyolctól lesznek köznapi magyar szentmisék a ferences templomban. Kérem szépen a kedves hívek részvételét, amikor csak tehetik.

Jövő vasárnap a délelőtti mise után kávézás is lesz majd.

A következő napokban már lehet miséket íratni az egész első félévre. Kérem, hogy mélyítsük el magunkban az egyes szentmisék hatalmas értékét. Minden misét felajánlhatunk saját magunkban élőkért és holtakért, hálából és konkrét szándékainkért. Akik pedig misét íratnak, vagyis kérik, hogy az egész közösség velük együtt imádkozzon az általuk meghatározott személyért vagy szándékra, kérem, hogy ha csak tehetik, minél több családtagjukkal együtt vegyenek részt a misén, ha lehet, mindannyian szentáldozáshoz is járulva. Az imacsoportok által saját magukért kért rendszeres miséken is kérném szépen a csoporttagok nagyobb számú részvételét, valamint az imacsoportok aktívabb bekapcsolódását is a közösség mindennapjaiba. Falunkban és sok más helyen is, amikről tudok, vagy ahol eddig szolgáltam, például mindig a rózsafüzér-társulatok tagjai járnak szombatonként a templomot takarítani és díszíteni, rendszeresen támogatják a templomot például a gyertyákkal, ők vásárolják időnként a szükséges liturgikus kellékeket, és további szolgálatokat vállalnak, ha valamit szervezni kell. Szeretném a helyi csoportokat is buzdítani az aktív szolgálatra és nem utolsó sorban az olykor szükséges anyagi támogatásokra is, elmélyítve még jobban a felelősségtudatot a saját közösségért és templomért. Előre is köszönöm!

Figyelmükbe szeretném ajánlani a Remény hetilapot. Az idei első számban olvashatnak a Missziós Kereszt pozsonyi ittlétéről és a hozzánk érkező Betlehemi Békeláng fogadásáról is. Vegyenek belőle a templomba eljutni nemtudó ismerőseiknek is, hogy ők is olvashassanak többek közt közösségünk életéről.

A faliújságon találják a lektorok és zsoltárosok újabb beosztását.

Január 18-25. között lesz idén is az imahét a keresztények egységéért.

Szeretnék egy önkéntes csoportot kérni, lehet az imacsoport, ifjúsági csoport vagy családok, akik szívesen vállalnák a Közösségi Ház januári takarítását és a dolgok elrakását. Az időpont megegyezés szerint lenne.

Buzdítom a családokat, akik kézhez kapták az Újraépítve c. könyvet, annak olvasására, s mindenkit meghívok a közösségért, a családokért, betegeinkért, új hivatásokért végzett napi áldozatokra és imákra!