:

Hirdetések (2019.12.22.)

Advent végéhez közeledve köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik az elmúlt hetek lelki előkészületeibe és a programokba bekapcsolódtak, részt vettek a roráté miséken, bekapcsolódtak a Szállást kereső Szent Család-kilencedbe, imádkoztak a Missziós Kereszt jelenlétében, elhívtak sok beteghez a szentségekkel, szép számban elvégezték karácsony előtti szentgyónásukat az erre kijelölt napokon. Itt, a ferences templomban már csak az ünnepek utáni köznapokon fogok gyóntatni, kivételt az esetleges haldoklók jelenthetnek. Kérem ennek respektálását. Aki valami oknál fogva nem tudta elvégezni karácsony előtti szentgyónását, ma délután három és hat óra között még Somorján megteheti azt.

Az előttünk álló hét miserendje és programtervezete a következő: Holnap, hétfőn, reggel hatkor az idei év utolsó hajnali miséjére kerül sor. Jó alkalom még advent utolsó óráinak megszenteléséhez erőt meríteni, s az áldozatvállalást is felajánlva örömmel várni Karácsony ünnepét. A mise után az ifjúság számára reggelit biztosítunk a Közösségi Házban.

Ugyancsak holnap, azaz hétfőn délelőtt 10-kor lesz a ferences templom takarítása és a karácsonyfák díszítése. Szeretném megkérni a magyar közösség tagjait, a felnőtteket és fiatalokat egyaránt az aktív bekapcsolódásba. Kérem, hogy minél többen jöjjenek és vegyenek részt a közös szolgálatban.

Kedden, Szenteste este tízkor kezdődik az éjjeli mise. Előtte, este fél tíztől a helyi énekkar énekei által lehet templomunkban az ünnepi misére hangolódni.

Szerdán és csütörtökön, Nagykarácsony és Kiskarácsony ünnepén délelőtt kilenckor lesznek magyar misék. Azután pedig vasárnap, a Szent Család vasárnapján lesz legközelebb magyar mise, szintén kilenckor.

A Virágvölgyi templomban a vasárnapokon kívül még december 25-én este hatkor lesz magyar mise.

Kérem, hogy az ünnepek alatt a sekrestyében csak a ministránsok és felolvasók tartózkodjanak. A misék előtt szeretnénk lélekben is előkészülni, tehát nem szeretnék egyéb ügyeket akkor intézni. Kérem a szolgálattevők időben érkezését, s ugyanúgy a kedves híveket is buzdítom, hogy legalább öt perccel a mise kezdete előtt már foglalják el helyeiket a templomban, ugyanis a késéssel másokat is zavarnak. Kérem, hogy a misék végén, csak a befejező ének végeztével kezdjék meg a kivonulást a templomból, s hogy az éneklésbe és a misében a liturgikus válaszokba aktívan szíveskedjenek bekapcsolódni. A misék után pedig figyeljünk arra, hogy ne közvetlenül a bejárati ajtó előtt álljunk le beszélgetni, hogy ne zavarjuk a templomban imádkozókat. Köszönöm a szíves együttműködést és gondos egymásrafigyelést e téren is.

Figyelmükbe ajánlom a Reményt, a duplaszám 1,40 €. Vásároljanak a kitett lapokból idős ismerőseknek is ajándékba olvasnivalóként az ünnepek idejére.

Ma mise után kávézás lesz a refektóriumban, naptárak lesznek kaphatók, miséket is ott fogok a naptárba beírni az új év első három hónapjára.

Áldott adventi órákat még, s aztán pedig áldott Karácsonyt kívánok!