:

Hirdetések (2019.12.8.)

A héten hétfőtől vasárnapig lesz városunkban a Missziós Kereszt, ami a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vándorszimbóluma. A Missziós Keresztben a Szent Kereszt és több mint harminc szent és boldog ereklyéje van elhelyezve. Abban a templomban lesz kiállítva, ahol reggeltől estig szentségimádási lehetőség van Pozsonyban, vagyis a Szent László-templomban. A részletes program a faliújságon található meg. Kérjük, hogy minél többen kapcsolódjanak majd be, és jöjjenek a Szent László-templomba a héten, valamint hívják meg szlovák nyelvű ismerőseiket is, hiszen őket is szeretnénk bevonni az előkészületbe. Jó alkalom ez részünkről a tanúságtételre és apostolkodásra is. Egy-egy óra csendes adorációra be lehet iratkozni hátul, a faliújságnál. Ezért a ferences templomban a héten az alábbi módosított miserend lesz érvényben:

  • Holnap, hétfőn, Szűz Mária Szeplőtelenen Fogantatásának főünnepén reggel hatkor lesz adventi roráté mise. A hajnali misére kérjük, mécsest hozzanak magukkal. A gyerekek és ifjúság számára a mise után reggelit biztosítunk a Közösségi Házban.
  • Továbbá szerdán este hatkor lesz a ferences templomban magyar mise. Szerdától kezdek majd miséket írni 2020 első három hónapjára. Mindig személyesen, a misék után. Decemberben mindenkinek legfeljebb két misét írnák be, hogy minél többen lehetőséghez jussanak, aztán januártól lehet újabb szándékokat is jelenteni.
  • Szombaton délelőtt fél kilenckor a jezsuita templomban a Szabadegyetem kezdődik magyar misével. Buzdítom a kedves híveket advent idején a tanulmányi napon való részvételre is, jelenthet ez egy kis megállást, elgondolkodást, ismeretszerzést is egyaránt.
  • Vasárnap természetesen a szokásos miserend lesz érvényben.

A többi napon a Szent László-templom programjaihoz lehet csatlakozni, ahol a csütörtöki és pénteki misék magyar részeket is fognak tartalmazni.

Csütörtökön szervezi koncertjét templomunkban a Pozsonyi Magyar Nagykövetség. A meghívó plakát a faliújságon megtekinthető.

Advent harmadik vasárnapjának délelőtti miséjében érkezik hozzánk a Betlehemi Láng, mégpedig a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség központi lángadató ünnepe keretében, s innen indul majd az ország különböző tájaira. Tehát már jövő vasárnap lehet magukkal mécsest hozni, s mise után vinni a lángból. Továbbá kérjük, hogy aki teheti, főleg a cserkészek családjai, szíveskedjenek a cserkészvendégek vasárnapi megvendégeléséhez hozzájárulni. A sós és édes sütemények a Közösségi Házba vihetők szombaton este hét és nyolc óra között.

Jövő vasárnapig lehet még a jubilánsokat és jubiláló házaspárokat bejelenteni.

Ugyancsak jövő vasárnap áldanánk meg azokat a Szent Család-képeket, amik a karácsony előtti „Szállást keres a Szent Család” elnevezésű kilenced során haldanának otthonról otthonra. Szerdáig kérem azokat a kilences csoportokat bejelenteni, akik szívesen bekapcsolódnának. Hiszem, hogy a rendszeres és közös ima, nagyon sok jó gyümölcsöt tud hozni közösségünk tagjai, családjai számára.

Ma a mise után a refektóriumban lesz „kávéház”, ahol naptárak is kaphatók lesznek, előtte megemlékezünk Szent Miklós püspökről.