:

Hirdetések (2019.11.10.)

Holnap, hétfőn, Szent Márton püspök, főegyházmegyénk és plébániánk védőszentjének ünnepén reggel nyolckor lesz a ferences templomban magyar szentmise.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól lesznek magyar szentmisék.

Szombaton a jezsuita templomban kerül sor magyar misére, mégpedig 8:30-kor. Utána a Szabadegyetem következő előadásait hallgathatják meg. Kérem, minél többen használják ki ezt a helyi magyar hívek számára szervezett lehetőséget!

Jövő vasárnap a szokásos miserend lesz érvényben.

A fiatalokkal csütörtöktől vasárnapig lelkigyakorlaton veszünk részt Dobogókőn. Kérjük a kedves hívek háttérimáját is! A lelkigyakorlat idején a környékbeli lelkiatyák fognak helyettesíteni.

A mai mise után kerül a sor a szentmártoni gyűjtésre, adományaikat a Jóisten jutalmazza gazdagon!

Ma kávézás lesz a refektóriumban, ahol ismét lehetőség lesz Bibliát vásárolni. Akár ajándékba, akár a saját család részére kínálom a teljes Ó- és Újszövetségi szentírást.

November végéig adható le Pálinkás Zoltánnál az érdeklődést felmérő kitöltött lap, miszerint elkezdjük a jövő évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való regisztráció szervezését. Kitöltendő lap a Remény újságok mellől vihető. Egyben kérem a Remény újság rendszeres megvásárlását is, főként, akik igényt tartottak rá.

Előzetesen szeretném hirdetni, a részvételt nagyon szépen kérni, valamint, hogy segítsenek mindhárom meghívást másokhoz is eljuttatni és ily módon is aktívan apostolkodni:

  • November 19-ére, Szent Erzsébet ünnepén a Kék-templomba az esti hatos misére, hogy ezzel is kifejezzük, fontosnak tartjuk a magyarságot Pozsonyban. Aznapra a mise utáni agapéhoz lehet sütni édeset vagy sósat, azokat is kérjük, akiknek eddig még nem volt alkalmuk bekapcsolódni ebbe.
  • November 22-én az esti mise után a Közösségi Házba, hogy ismét együtt beszélgessünk közösségünk életéről, mit hogyan sikerült vagy épp nem sikerült még megvalósítani, illetve a tervezett feladatokba ki hogyan tudna bekapcsolódni, mert fontos, hogy minél többen szívügyüknek tartsák a közösség életét és segítséget is vállaljanak, hiszen a szolgálat hozzátartozik a közösségi élethez.
  • November 23-án pedig a világméretű szentségimádásba kapcsolódunk be ez alkalommal is, mint ahogy még minden lehetőséget kihasználtunk erre eddig, s így is szeretnénk az Eucharisztikus Kongresszusra lelki elmélyüléssel készülni. Erre majd itt a ferences templomban kerül sor este öttől.

S továbbra is kérem, olvassák naponta Isten Igéjét, imádkozzák a napi fohászt közösségünkért! Köszönöm szépen!