:

Lelkigyakorlatok és ifjúsági találkozók 2019-ben

A kirándulások és közösségi programok mellett ebben az évben is fontos szerepet kaptak a lelki megújulást és töltekezést szolgáló lelkigyakorlatok, egy- vagy többnapos rendezvények.

Két egynapos ifjúsági találkozón vettünk részt: a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón – immár hagyományosan egy egész autóbusznyi fiatallal a májusi nagyszabású összejövetelen, valamint szeptemberben a Forráspont elnevezésű ifjúsági találkozón Budapesten, amely a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében zajlott.

Lehetőség nyílt az egyetemisták és fiatal dolgozók korosztályának egy személyesen kísért lelkigyakorlat alkalmával négy napot Dobogókőn, a Manréza lelkigyakorlatos házban tölteni. A szép őszi táj, a csend, a kiszakadás a mindennapok munkájából, mind hozzásegített a lelki töltekezéshez.

Egy külön lelkigyakorlatra közösségünk fiatal hölgy tagjai, kismamái, fiatal édesanyái számára szintén az ősz során került sor, mégpedig az ősi Mária-kegyhely, Máriavölgy lelkigyakorlatos házában.

Karácsony örömét pedig az év utolsó napjaiban megszervezett tátrai ifjúsági programunk segítségével próbáltuk elmélyítteteni fiataljainkban. A testi-lelki felüdülést szolgáló ifjúsági programnak az alsótrafüredi lelkigyakorlatos ház adott otthont.

Hálás köszönetünket fejezzük ki a Magyar Kormány támogatásáért, hiszen egy sikeres pályázaton keresztül kapott anyagi támogatással valósult meg mindhárom lelkigyakorlat (Dobogókő, Máriavölgy, Alsótátrafüred), valamint eljutásunk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra is.