:

Székesfehérváron jártunk

Egy szép őszi szombaton, október 26-án, közösségünk apraja s nagyja, főként gyermekes családok és őket kísérő nagyszülők, egy egész autóbusznyi csapat Székesfehérvárra, a magyar történelem szempontjából különösképpen fontos városba kirándult. Közösségépítő programunk első része egy meghitt szentmise volt a Prohászka-templomban, amit a családokért ajánlottunk fel – kérve Mária, Magyarok Nagyasszonya, Családok Királynéja, illetve az első magyar szent család: István, Gizella és Imre égi közbenjárását közösségünk családjaiért. A mise és a templom megtekintése után Kaszap István sírjához mentünk. Megismerkedtünk élettörténetével, imádkoztunk közbenjárásáért ifjúságunkért.

Délben közös finom ebéd adott erőt a következő programokhoz, egy szép hosszú sétához, amely keretében megtekintettük a belváros főbb nevezetességeit. A helyi játékmúzeumban gyermek és felnőtt egyaránt elcsodálkozva gyönyörködött a szebbnél szebb kiállított játékokban. Hazafelé még megálltunk Mórott, ahol a kapucinus templom történetével ismerkedtünk meg, majd pedig élményekkel gazdagon tértünk haza Pozsonyba a kellemes őszi nap végén.

E szép kirándulás alkalmával az utazáshoz az autóbusz költségeit egy pályázaton elnyert összegből is fedeztük, hálás köszönet érte a Magyar Kormánynak, a pályázatot kiíró államtitkárságnak, a Bethlen Gábor Alap Zrt. Munkatársainak.