:

Hirdetések (2019.4.14.)

A mai nappal kezdetét veszi a Nagyhét. Nagy jelentőségű hét ez, éljük át nagy lelki nyitottsággal, minél több figyelmet szentelve a lényeges dolgokra.

Nagyhétfőn reggel 8-kor, nagyszerdán pedig este 18 órakor lesznek magyar szentmisék.

Nagycsütörtökön a krizmaszentelési mise a Szent Márton Székesegyházban délelőtt 9:30-kor kezdődik.

Nagycsütörtök estével belépünk a Szent Háromnapba. Az egyházi év legnagyobb ünnepe ez a Triduum, ezért aki csak teheti, minden nap vegyen részt a szentmiséken és szertartásokon.

Nagycsütörtökön 17 órakor kezdődik majd az Utolsó Vacsora miséje a lábmosás és az oltárfosztás szertartásával.

Nagypénteken 17:30-kor tartjuk meg a magyar nyelvű szertartást. Utána a Quo Vadis Háztól autóbuszt indítunk a máriavölgyi esti keresztúti ájtatosságra.

Szombaton 17 órakor az udvaron gyülekezve a tűzszenteléssel kezdjük majd húsvét vigíliájának ünneplését.

Húsvétvasárnap a szokásos vasárnapi miserend lesz érvényben. A ferences templomban a délelőtt 9 órakor kezdődő ünnepi mise keretében húsvéti ételszentelésre is sor kerül. Egy kosárban minden család hozhat húsvéti ételeket, amit majd megáldva vihetnek haza fogyasztásra.

Kérem, hogy a napokban a misék előtt csak a felolvasók és ministránsok tartózkodjanak a sekrestyében, hogy nyugodtan és csendben lehessen az egyes misékre és szertarásokra készülni, hangolódni, ilyenkor ugyanis több mindenre szükséges odafigyelni. Ugyanúgy a szentmisék után, amikor a szlovák szertartások következnek majd, kérem, ne tartózkodjanak a sekrestyében, illetve a templom előtt a bejárattól kicsit távolabb szíveskedjenek megállni egymással beszélgetni. Ezzel a tapintatos egymásrafigyeléssel is hozzájárulhatunk a békés, méltóságteljes ünnepléshez!

Köszönöm mindazok együttműködését, akik bekapcsolódtak a nagyböjti keresztutak imádkozásába, a többi közös lelki programba, a tegnapi templomtakarításba, a mai éneklésbe, a többi liturgikus szolgálatba.

Imádkozzunk egymásért, hogy lelkiekben gazdag Nagyhetet élhessünk át!