:

Hirdetések (2019.3.31.)

A héten a szokott időpontokban lesznek a magyar misék, szombat kivételével. Szombaton ugyanis a soron következő Szabadegyetem miatt a magyar mise 8:30-tól a jezsuita templomban lesz bemutatva, így 8-kor a ferences templomban szombaton nem lesz mise.

Pénteken ismét együtt imádkozhatjuk a keresztúti ájtatosságot 17:30-tól a ferences templomban. Az egyes állomások elmélkedései az Eucharisztiára is irányítják majd a figyelmünket, így is készülünk az Eucharisztikus Kongresszusra.

Szombaton a helyi cserkészcsapattal együttműködve gyalogos zarándoklatot indítunk Máriavölgybe, ahol a keresztút kerül majd elimádkozásra. Közös indulás a 8:30-as jezsuita templomban tartott magyar miséről lesz, maga a keresztút Máriavölgyben előreláthatólag délután egykor kezdődik majd. További részletek a magyar hirdetőtáblán olvashatók.

Előzetesen jelentem, hogy a húsvét előtti gyóntatás a Virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis április 10-én, 11-én és 12-én lesz a ferences templomban, valamint még április 13-án, szombaton Pozsonypüspökin lesz lehetőség magyar gyónásra. Kérem, ne hagyják a szentgyónást a Nagyhétre, s aki a szentgyónáshoz járul, találjon előtte otthon elegendő időt az alapos felkészülésre is!

Templomunk húsvét előtti nagytakarítására április 13-án, szombaton délelőtt 10 órától kerül majd sor. Kérjük a kedves hívek bekapcsolódását!

A Szent Háromnap és húsvéthétfő tervezett időpontjai a ferences templomban: Nagycsütörtökön este 17 órától lesz majd a magyar szentmise. Nagypénteken a szertartás 17:30-tól kezdődik majd, s utána buszt indítunk Máriavölgybe a keresztútra. Szombaton, április 20-án húsvét vigíliáját 17 órakor kezdjük ünnepelni. Húsvétvasárnap 9-kor, húsvéthétfőn pedig reggel 8-kor mutatjuk be a magyar szentmisét.

Hálás köszönet azoknak, akik részt vettek a tegnapi lektor-képzésen Somorján.

A legközelebbi kávézás a refektóriumban április 28-án lesz.

Használjuk ki jól nagyböjt kegyelmi napjait!