:

Hirdetések (2018.2.18.)

A héten papi lelkigyakorlaton leszek Mátraverebély-Szentkúton. Hétfőn és kedden a reggeli magyar misék a ferences templomban elmaradnak. Szerdától péntekig Zsidó János és Németh Mátyás lelkiatyák fognak helyettesíteni.

Helyettesítésem idején én mindig elkészítem a miseintenciót és útiköltséget a helyettem miséző lelkiatyáknak, ezért kérem, hogy az íratott misékért szánt adományt nekem szíveskedjek átadni.

Pénteken a mise előtt, 17:30-kor kezdődik a keresztúti ájtatosság. Használjuk ki nagyböjtben mind a köznapi misék lehetőségét, mind a pénteki keresztutakon való részvételt.

Szombaton folytatódik a Szabadegyetem. A reggeli magyar mise nem a ferences templomban, hanem 8:30-kor a jezsuita templomban lesz, utána pedig egyházjogi előadásokra kerül sor, valamint a középkori misztika és teológia témáiban bővíthetik az érdeklődők hittani ismereteiket. Buzdítjuk a középkorosztályt, időseket, de az ifjúságot is, minden családból valakit a részvételre a nagyböjti tanulmányi napon.

Jövő vasárnap a misékben tematikus prédikáció hangzik majd el Brenner Jánosról, akinek a május 1-i boldoggá avatására szervezett autóbuszra jövő vasárnaptól lehet jelentkezni.

Jövő vasárnap a mise után „kávéházra” kerül sor a refektóriumban. Kérjük, hogy a mise előtt, fél kilencre jöjjenek férfiak segíteni az asztalok és székek elrendezésében, csakúgy a program végeztével az összerakodásban.

A mai perselypénz a gótikus torony felújítására lesz fordítva, adományiakat Isten fizesse meg.

Személyi jövedelemadójuk 2%-át idén is felajánlhatják a közösség programjait anyagilag támogató Szent Kinga Egyesület javára. Hálásan köszönjük!