:

Hirdetések (2018.1.28.)

A mai mise után közösségi összejövetel lesz a refektóriumban.

A misenaplóba a matricákat a Rozália-kápolnában vehetik át a gyerekek. Kérjük a szülőket, hogy rendszeresen foglalkozzanak a vasárnapi evangéliummal családjuk körében, és gyermekeikkel közösen használják a misenaplót segítőként hozzá.

A héten a szokott időben lesznek a szentmisék, a köznapi misék előtt – csütörtök kivételével – gyónásra is lehetőség nyílik, elsőpénteken már egy órával a mise kezdete előtt lesz gyóntatás.

Csütörtökön 17:10-től csendes szentségimádás lesz az esti magyar mise kezdetéig, a mise végén pedig szentségi áldás. Buzdítom a kedves híveket, hogy hozzák magukkal konkrét imaszándékaikat konkrét élő és elhunyt személyekért, s a mise előtt tegyék az imaszándék-papírt az erre kihelyezett dobozba.

A Fábry Kornél atyával rendezett találkozónkra építve elkezdjük a „Szentségimádás iskoláját” helyi közösségünkben is. Az előttünk álló héten az első résszel fogunk foglalkozni. Mégpedig pénteken, február 2-án délután 16:30-kor a Korona társalgóban lesz levetítve Kornél atya előadásának első része. Aki nem tud részt venni pénteken a vetítésen, otthon is meg tudja hallgatni a You Tube csatornán is elérhető anyagot. Erre alapozva elmélkedhetünk majd együtt a jövő vasárnapi szentmisében is. A tizenkét részes sorozathoz segédanyag is kapható, amit a refektóriumban vásárolhatnak meg a mai mise után 2 €-ért. Javaslom, hogy minden család, imacsoport és minden jószándékú ember kapcsolódjon bele a közösen végigjárt szentségimádási iskolába.

Pénteken Urunk bemutatásának az ünnepe lesz, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Az esti misében gyertyaszentelésre is sor kerül majd. Kérem, mindenki hozzon magával gyertyát a szertartásra, illetve amit hazavisz otthonába.

Szombaton, február 3-án Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján a reggeli mise végén Balázs-áldásra kerül sor. A mise előtt pedig, elsőszombat lévén az Oltáriszentség előtt újabb papi hivatásokért imádkozva mondhatjuk közösen a rózsafüzért 7:30 órai kezdettel.

Buzdítom a gyerekeket, ifjúságot, családokat, hogy a miséken túl mind a szentségimádáson, mind a gyertyaszentelésen és Balázs-áldáson is vegyenek részt, lelki töltettel is gazdagítva a félévi szünetet.

A felnőtt énekkar első próbája a nagyheti és húsvéti ünnepekre február 5-én, hétfőn koraeste lesz a Duna utcai iskolában.

A közösségi farsangi batyubál minden korosztálynak február 10-én, szombaton délután 16 órai kezdettel lesz a Duna utcai magyar iskola ebédlőjében. A gyerekek beöltözhetnek valamelyik szentnek. Tomboladíjakat szívesen fogadunk gyermekek és felnőttek számára egyaránt, hétköznap délutánonként 15 óra után lehet a Korona társalgóba bevinni azokat.