:

Hirdetések 2016. február 7-én

Ma, a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét.

*

Szerdán kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Hamvazószerdán egész nap hústilalom és szigorú böjt van. Az este 18 órakor kezdődő magyar misében lesz az ilyenkor szokásos hamvazás szertartása.

*

Csütörtökön, február 11-én, a Lourdes-i Szűz Anya emléknapján, amely egyben a Betegek Világnapja is, kivételesen este 17:30-tól lesz a szentmise, amelynek keretében a betegek szentségének kiszolgáltatására kerül sor. Idős korú, betegségben élő vagy súlyos műtét előtt álló személyek részesülhetnek benne, akik lelkileg is felkészültek rá, vagyis járulhatnak a szentségekhez. A betegek kenetének felvételéhez a megszentelő kegyelem állapotában kell lenni, tehát azok részesülhetnek majd benne, akik egyébként szentáldozáshoz is járulhatnak.

*

Nagyböjt péntekjein idén is 17:30-tól fogjuk a keresztutat végezni a ferences templomban. E hét péntekjén a rózsafüzér társulatok, a Jézus Szíve családok és a ferences világi rend tagjai fogják a keresztutat előimádkozni.

*

Pénteken és szombaton Rómában leszek, ahol Szent II. János Pál sírjánál is mutatok be magyar szentmisét, amit a helyi magyar közösségért is felajánlunk majd.

*

A jövő vasárnapi szentmise előtt is imádkozásra kerül az irgalmasság rózsafüzére 8:50-kor. Mivel a hónap második vasárnapja lesz, gyerekmisére kerül sor, amelyre külön hívom az elsőáldozásra készülőket, s egyben kiértékeljük a gyerekek szorgalmát az első félévet illetően. Még ma mise után leadhatók a szentmisenaplók és a megoldott feladatok. Jövő vasárnap a refektóriumban kávézás is lesz, ahol a gyerekek kikérhetik a hiányzó matricákat is a misenaplójukba.

*

Találjunk időt a hét folyamán újraolvasni a ma elhangzott evangéliumi részletet, Lukács evangéliumának 5. fejezetéből a 1-11. verseket.

*

Február 7-14. között van az ún. „Családok hete”. Imáinkban is gondoljunk a közösség családjaira, s tegyünk valami konkrét hasznos kezdeményezést saját családunk érdekében is!

*

Hétfőtől péntekig minden nap 14 és 17:30 között szeretettel várják közösségünk tagjait a Korona társalgóba, hogy együtt beszélgessenek, keresztény újságot olvassanak, ismerőseikkel találkozzanak.

*

Buzdítjuk a kedves híveket, hogy minél többen kapcsolódjanak be az énekpróbákba, hogy szebbé tehessék a nagyheti és húsvéti liturgiánkat. További információk Duka-Zólyomi Emesénél.

*

Az érdeklődők még kérhetnek tőlem jelentkezési lapot a következő magyar nyelvű bérmálásra. A hatodik osztályosokat, illetve a tőlük idősebbeket érinti. A jelentkezők listáját február 29-én lezárjuk.

*

A nagyböjti programokat tartalmazó szórólap a kijáratnál kerül szétosztásra. Kérem, vigyenek belőle otthonaikba, s majd igyekezzenek a nagyböjt húsvéthoz vezető útját vagy annak egy-egy szakaszát a közösséggel együtt megtenni. A program minden korosztály és minden jószándékú ember számára készült, éljünk is a lehetőségekkel!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot és hetet kívánok!

 

2016. február 7.                                                                             

Tamás atya