:

Hirdetések 2016. január 3-án

Ma, a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét.

*

Szerdán, január 6-án Urunk megjelenésének főünnepe, Vízkereszt / Háromkirályok napja lesz, parancsolt ünnep. A magyar nyelvű szentmisék az ünnepi miserend szerint lesznek, tehát 9 órakor a ferences templomban és 18 órakor a virágvölgyi plébániatemplomban.  A misék keretében vízszentelésre kerül sor. Kérjük, vigyenek haza otthonaikba is az új szenteltvízből. Ház/lakás-szentelések igénylése a sekrestyében jelezhető.

*

Szombaton a reggeli mise után a Ferences Világi Rend tagjainak szokásos találkozójára kerül sor.

*

Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepével zárul a karácsonyi időszak. A gyerekmisére szeretettel várjuk az elsőáldozásra készülőket, s minden gyereket és fiatalt! Ne felejtsék el magukkal hozni a legutóbbi gyerekmise alkalmával kapott feladatok megfejtéseit, rajzaikat vagy írásaikat a karácsonykor megtapasztalt szeretet élményéről. A mise előtt az irgalmasság rózsafüzérének imádkozása 8:50-kor kezdődik, a mise után pedig „kávéház”-ra kerül sor a refektóriumban.

*

Vasárnaptól jelentkezési lap kérhető a 2017 őszére tervezett magyar nyelvű bérmálásra. Azok jelentkezését várjuk, akik jelenleg a hatodik osztályt látogatják, illetve a tőlük idősebbeket. A jelentkezési lapot az érdeklődők személyesen kérhetik tőlem a szentmisék után.

*

Felnőttek számára is szeretném felkínálni a beavatás szentségeinek felvételére történő felkészülést, tehát akik még nincsenek megkeresztelve, illetve nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, jelentkezhetnek a 2017 húsvétjáig tartó katekumenátusra, felkészülésre.

*

A hagyományos farsangi batyubált közösségünk minden korosztálya számára idén január 16-án, szombaton szervezzük meg a Duna utcai magyar iskola épületében. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! S egyben kérjük, hogy a svédasztalhoz és a tomboladíjakhoz is szíveskedjenek hozzájárulni!

*

Foglaljuk imáinkba közösségünk vizsgázó fiataljait, az egyetemistákat!

*

Betegellátás és temetés esetén az alábbi számon hívhatnak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot, kellemes téli napokat kívánok!

 

2016. január 3.                                            

                                                                           Tamás atya