:

Hirdetések évközi idő 6. vasárnapján

Szerdán, hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti időszak, a szentmise a szokott időben, 18 órakor lesz. Hamvazószerdán hústilalom és szigorú böjt van.

*

Nagyböjt péntekjein 17:30-tól a keresztúti ájtatosságot fogjuk imádkozni templomunkban. Minden héten más személyek fogják előimádkozni a keresztút egyes állomásait.

*

Most pénteken a családokért ajánljuk fel az idei első közös keresztutat, mégpedig családok előimádkozásával. Az egyes állomásokra fel lehet iratkozni a mai szentmise után a sekrestyében, illetve a hétfői vagy keddi szentmisék után, az elmélkedési szövegeket pedig a hamvazószerdai szentmisét követően fogom szétosztani a sekrestyében. Olyanok jelentkezését várom, akik mint családtagok legalább ketten-hárman részt tudnak majd venni a pénteki keresztúton.

*

Pénteken a gyerekfoglalkozás elmarad, hogy minél többen részt vehessenek a családokért végzett keresztúton. Folytatásukra majd a tavaszi szünet után kerül sor. Nagyböjtben a pénteki misékben nem fogjuk a zsolozsmát imádkozni. Viszont tovább folytatódik a szentségekről szóló katekézis-sorozat, amit nem csak a bérmálkozóknak ajánlok, még az egyházi rend és a házasság szentsége van soron a februári pénteki szentmisék keretében.

*

A héten szentgyónási lehetőségre a hétfői, keddi és csütörtöki szentmisék előtt fél órával lesz lehetőség.

*

Péntektől vasárnapig a budapesti Taizé-i imacsoport tagjai tartják nagyböjti lelki programjukat városunkban. A helyi hívek is több programba bekapcsolódhatnak: szombaton, február 21-én a tervek szerint 9 és 15 órai kezdettel elmélkedés lesz a Szent Katalin kápolnában, majd este 18 órától kezdődik az imaóra ugyancsak a Szent Katalin kápolnában (Michalská ulica, a Mihály-kapuhoz közel). Buzdítom az ifjúságot is a részvételre. A jövő vasárnapi szentmisén a budapesti vendégek fogják a liturgikus zenét vezetni. A szervezést illető minden eddigi segítségért és a vendégek elszállásolásáért hálás köszönetemet fejezem ki!

*

Az elmúlt évekhez hasonlóan alkalmi kórussal is szeretnénk hozzájárulni a húsvéti ünnepek méltó átéléséhez. Kérjük azokat, akik már a múltban is énekeltek, illetve akik első alkalommal szeretnének bekapcsolódni a felkészülésbe, a mai szentmise után jöjjenek a folyosóra egy rövid megbeszélésre Duka-Zólyomi Emesével.

*

A lektorok és zsoltárosok beosztása a nagyböjti időre megtekinthető a faliújságon, illetve honlapunkon.

*

Az idei nagyböjti lelki nap március 14-én kerül majd megrendezésre, vendégünk Ft. Bodó Zoltán atya, mosonmagyaróvári plébános lesz.

*

A jövő vasárnapi szentmise után "kávéház"-at tartunk a refektóriumban.

*

Betegellátás és temetésesetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Áldott vasárnapot kívánok!

 

2015. február 15.                                                                          Tamás atya