:

Hirdetések évközi idő 4. vasárnapján

A mai szentmisét, mivel a hónap első vasárnapja van, szentségi áldással fejezzük be.

*

Holnap, február 2-án Urunk bemutatásának ünnepe lesz, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. A reggel 8 órakor kezdődő szentmise keretében fogunk gyertyát szentelni. Kérem a kedves híveket és – mivel félévi szünet lesz – az iskolás gyermekeket is, hogy hozzanak magukkal gyertyát.

*

1997 óta Szent II. János Pál kezdeményezésére február 2-a a Megszentelt Élet Napja is, amikor különös figyelemmel imádkozunk a szerzetesekért, szerzetesnőkért, mindazokért, akik Istennek szentelték életüket. A 2015-ös évet Ferenc pápa a Megszentelt Élet Évének hirdette ki. Imádkozzunk mi is az Istennek szentelt életű személyekért és hivatásukért! Ebből az alkalomból holnap este 17 órai kezdettel a Szent Márton Székesegyházban ünnepi szentmise kerül bemutatásra szlovák nyelven.

*

Kedden, február 3-án a reggel 8 órai szentmisében Balázs-áldásra kerül sor, amiben minden hívőt egyénileg részesítek. A jövő vasárnapi szentmise végén közös Balázs-áldásban részesülhetünk.

*

Szerdán este 20 órakor kezdődik a februári Lectio divina elmélkedés a Szent Márton Székesegyházban, amit az Érsek atya vezet. Ez alkalommal a megbocsátásról lesz szó (Mt 18, 21-35).

*

A héten lesz elsőpéntek, szentgyónási lehetőségre a hétköznapi szentmisék előtt fél órával kerül sor, szerda kivételével. Pénteken este 17 órától fogok gyóntatni.

*

A már hagyományos farsangi batyubált közösségünk tagjai számára a Duna utcai iskolában február 7-én, szombaton rendezzük meg, délután fél négy órai kezdéssel. Minden korosztályt szeretettel hívunk és várunk! Belépődíjat nem szedünk, a helyszínen lehetőség lesz tombola-szelvényt vásárolni, illetve aki szeretne, tombola díjakat is felajánlhat, előre is köszönjük!

*

Jövő vasárnap gyerekmise lesz, utána pedig „kávéház” a refektóriumban.

*

Kérjük, hogy akik az ausztriai síelésre jelentkeztek, fizessék be a kirándulás összegét, valamint adják le a szükséges adatokat Bercz Amáliánál vagy Horváth Ilonánál.

*

Közösségünk nyári szabadságára július 12-18. között kerül majd sor, mégpedig idén Bártfára tervezzük az egyhetes kirándulást, ahonnan aztán ellátogatnánk Kassára és Eperjesre is. Az érdeklődés felmérése végett kérem, jelezzék részvételi szándékukat Varga Máriánál vagy Vician Líviánál.

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Szép vasárnapot és áldott hetet kívánok közösségünk minden tagjának!

 

2015. február 1. 

Tamás atya