:

Hirdetések a karácsony utáni második vasárnapon

Ma, a hónap első vasárnapján szentségi áldással fejezzük be a szentmisét.

*

Kedden, január 6-án Urunk megjelenésének az ünnepe lesz (Vízkereszt), parancsolt ünnep. A magyar nyelvű szentmisék a vasárnapi miserend szerint lesznek Pozsonyban. Itt a ferences templomban 9 órakor kezdődik a szentmise, amelyben vizet fogunk szentelni. Vigyünk majd belőle haza otthonainkba is.

*

Ugyancsak kedden, Háromkirályok napján délután 14:30-tól közösségi délutánt tartunk a refektóriumban. A ferences világi rend tagjaival együttműködve kerül megrendezésre, kérve a segítséget a következő dolgokban: a keddi délelőtti szentmise után az asztalok és székek elrendezésében, továbbá a hozzájárulásban édes és sós süteményekkel, amit 6-án délután lehet hozni, illetve kérjük, hogy mindenki hozzon egy kis ajándékot is magával, amit majd sorsolás által kap meg közösségünk valamelyik tagja. A közösségi délutánt énekkel, verssel, zenével, prózával is gazdagíthatják, kérjük, hogy aki szeretné ily módon is megajándékozni a közösséget, készüljön fel, s majd jelezze szándékát a helyszínen a megérkezéskor. A műsorszám max. 5 perc legyen.

*

A Vízkereszt utáni időszakban az ilyenkor szokásos ház/lakás-szentelés igényelhető. Kérem, hogy szándékukat legkésőbb szerdáig jelezzék. Az érdeklődők száma szerint jövő szombaton és vasárnap, illetve megegyezés alapján további napokon kerülne sor a látogatásokra.

*

Jövő vasárnap gyerekmise lesz, valamint a szentmise után „kávéház” a refektóriumban. A jövő vasárnappal, Urunk megkeresztelkedésének ünnepével ér véget a karácsonyi időszak.

*

Szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy közösségünk honlapján januártól új rovat indult „A hónap szentjei” címmel, amelyben Mons. Koller Gyula atya mutatja be a szentek életét és követendő példájukat. Olvassuk azokat olyan szeretettel, mint amilyennel ő szeretné írásaival gazdagítani közösségünk tagjait. Így találhatja meg honlapunkon: Hírek – A hónap szentjei – Január

*

Betegellátás és temetés esetén kérem, az alábbi számon hívjanak: +421 911 912 410.

*

Áldott, békés, Istentől megáldott hetet kívánok!

2015. január 4.                                                                              

Tamás atya