:

Hirdetések (2020.2.23.)

A héten a szokott időpontokban lesznek a szentmisék. Hétfőn és szombaton reggel nyolcra várjuk a kedves híveket, szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól lesznek a magyar misék, vasárnap pedig délelőtt kilenckor.

Szerdán hamvazószerdával kezdetét veszi a nagyböjti időszak. Farsang befejeztével illő tartózkodni a zenés mulatástól, a báloktól egészen húsvétig. Hamvazószerdára egésznapos hústilalmat és szigorú böjtöt ír elő Egyházunk. Kérem, hogy erre figyeljünk, s aki csak teheti, vegyen részt az esti hatos szentmisén a ferences templomban. Buzdítom az ifjúságot is, valamint kérem, hogy a szülők gyermekeikkel együtt jöjjenek és részesüljenek az ilyenkor szokásos szentelményben.

A misék előtt csendes személyes imára hívom a kedves híveket. Tartsuk fontosnak csendben időzni az Úr előtt, Belőle töltekezni ilyen módon is!

Nagyböjt péntekjein este fél hattól kerül majd sor a keresztúti ájtatosság imádkozására a ferences templomban. Ezen a héten azonban, mivel pénteken a mise előtt még egy általunk nem módosítható program lesz itt a templomban, kivételesen nem pénteken, hanem csütörtök fogjuk a keresztutat imádkozni. Tehát most csütörtökön a mise előtt, fél hatra hívunk szeretettel mindenkit a közös elmélkedésre, imára!

Legkésőbb e héten adhatják le a kitöltött jelentkezési lapot a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra azok, akik a pozsonyi közösséggel szeretnének azon jelen lenni. Buzdítom az ifjúság jelentkezését is, főleg az utolsó három nap programjára (tehát péntek-szombat-vasárnapra), amelynek része lesz a Forráspont elnevezésű ifjúsági találkozó is.

Kérem, tekintsék át a nagyböjti programokat, kapcsolódjanak be a Szentírásolvasásba és egyéb kezdeményezéseinkbe! Használjuk ki a kegyelmi időt elejétől fogva, a mi lelkünk javát kívánja szolgálni!