:

Hirdetések (2019.12.1.)

Köszönet azoknak, akik elhozták adventi koszorúikat a megáldásra, valamint akik tegnap segítették a közös koszorúkészítést is.

Holnap, hétfőn reggel hatkor lesz az idei első adventi roráté mise. A templom fél hattól lesz nyitva, kérjük, mécsest hozzanak magukkal. Az iskolások és fiatalok számára a mise után a Közösségi Házban reggelit biztosítunk.

Szerdán, csütörtökön és pénteken este hattól lesznek a magyar misék.

Szombaton, a hónap elsőszombatján reggel fél nyolctól rózsafüzérre kerül sor az Oltáriszentség előtt újabb papi hivatásokért, majd azt követi a szentmise.

A jövő vasárnap délelőtti misében emlékezünk majd meg Szent Miklós püspökről is. Kérem a gyerekeket, főleg a leendő elsőáldozókat, hogy az elöl kihelyezett padokon foglaljanak helyet. Jövő vasárnap a mise után kávézás is lesz a refektóriumban.

Gyóntatás szerdán és pénteken egy-egy órával a misék előtt lesz.

Hátul a faliújságon megtalálják az egész adventi programot, az adventre vállalt szolgálatok szétírását, s ugyancsak a faliújságnál lehet feliratkozni a gyerekeknek és fiataloknak a vasárnapi misék egyetemes könyörgéseinek felolvasására, valamint azoknak az önkénteseknek, akik advent második hetében szívesen vállalnának egy óra csendes szentségimádást a Szent László templomban, amikor a kihelyezett Oltáriszentség mellett a Missziós Kereszt, a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vándorszimbóluma is fel lesz állítva. Előre is köszönök minden jószándékú együttműködést!

Néhány koncert-kínálat advent elejére: ma délután négykor a pozsonypüspöki templomban az ipolybalogi Szent Korona Kórus adventi hangversenye lesz, holnap este hatkor a ferences templomban a páduai Szent Antal bazilika orgonistájának koncertjére kerül sor, csütörtökön az esti mise előtt öttől pedig a templomunkhoz közeli színpadon a szenci középiskolások énekelnek magyar énekeket.

Kérem, ne felejtsék el közösségünk jubilánsait és jubiláló házaspárjait bejelenteni.

Szeretném családok, imacsoportok és további érdeklődők figyelmébe ajánlani a Szent Család-járás hagyományának lehetőségét. Kilenc család vagy kilenc személy összefogására van szükség, akik csoportján belül december 15. és 23. között naponta másnál kerül sor a Szent Család-képe előtti imára. Az egyik lehetőség az, hogy a kilenc személy naponta más és más otthonába gyűlne össze imára, a másik pedig, főleg a családok esetében, hogy az a két család imádkozna együtt, akik továbbvitték és akikhez továbbvitték a december 15-i misében megszentelésre kerülő Szent Család-képet. Kérem, hogy a megszervezett kilences csoportokat december 11-ig jelentse be nálam minden csoportból egy felelős személy.

E héten is figyelmükbe ajánljuk a Remény újságot, valamint a folyosón naptárak kaphatók a 2020-as esztendőre. Előtte azonban a hónap elsővasárnapján szentségi áldással fejezzük be a misét.

Áldott, csendes, a lelkünkre, Istenre és egymásra szeretetben figyelő adventet kívánok!